Doorgaan naar hoofdcontent

Jasje Lucy

Bij thuiskomst na de workshop "pasvorm en kleur" lag de nieuwste Fibre Mood op de deurmat. Betere timing kon bijna niet. Met alle tips over pasvorm vers in mijn geheugen bladerde ik deze special door. 


Al snel viel m'n oog op jasje Lucy. Een jasje met een bijzondere pasvorm. 


"Dit jasje komt uit de MOMU-studiecollectie. Het werd in de jaren ’30
in beige zijde vervaardigd. De voorpanden zijn versierd met vier roze ruiten, deze vorm komt terug in de spiraalvormige stiksels. Deze voorliefde voor geometrie herken je ook in de V-hals en de raglanmouwen met aangesneden, geknikte manchet."



Na de workshop had ik een paarse stof voor een jasje uitgezocht met daarbij een mooie viscose voor een top onder het jasje. Oorspronkelijk had ik een ander jasje in gedachten. Na het zien van Lucy was de keuze snel gemaakt. Ik had iets minder stof meegenomen dan het stofverbruik dat aangegeven werd, maar met een beetje puzzelen paste het precies.


In mijn voorraad geen vier klossen met paars garen voor op de lockmachine, maar door kleuren uit de top met elkaar te combineren, kreeg de binnenkant juist een verrassend effect. Een mooie binnenkant is voor mij de slagroom op de taart. Houd van zulke details.



Tijdens de workshop ontdekte ik onder andere dat een boothals mooi bij mij staat. Top Tanita van Fibre Mood heeft zo'n mooie hals. De verdere pasvorm is iets minder geschikt voor onder een jasje. Daarom combineerde ik de hals van Tanita met het lijf van Odette. Een basisshirt dat altijd goed is. 



De top en het jasje combineerde ik met een broek uit de kast. Ben helemaal blij met deze nieuwe outfit! 


Patroon jasje: Lucy - Fibre Mood Special No1 
Stof jasje: stretch katoen - paars sage (96% katoen en 4% lycra) - Atelier NieNie 

Patroon top: combinatie van Tanita - Fibre Mood en Odette - La Maison Victor
Stof top: viscose groen met roze bloem - Atelier Jupe (100% viscose) - Atelier NieNie 

Reacties

  1. Wat leuk dat je het geleerde direct toe kon passen. Ik vind het knap dat je zoveel kleding maakt.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooie stofjes uitgezocht na de workshop. Prachtig patroon van het jasje, leuke combi met het shirt. Mooi om te zien wat zo’n workshop jullie heeft geleerd, geweldig!! Groetjes Ans

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een prachtig jasje heb je gemaakt. Het staat je geweldig. Leuk dat je zoveel plezier van een workshop hebt. Voor jou als zelfnaaister is het een goede keus geweest.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een goede investering, zo'n workshop.
    Daar ga je echt wat aan hebben.
    Je hebt er nu al meteen wat aan gehad, want de top staat inderdaad heel mooi onder dit te leuke jasje.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Leuk om te zien hoe je het geleerde meteen toepast. En een persoonlijke touch door wat af te wijken van de standaard is juist leuk, toch?

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk als je een berichtje achterlaat!
Dank je wel!

Populaire posts van deze blog

Afscheidscadeautjes

De vakantie staat voor de deur ... In mijn vorige blogpost schreef ik over de tas als afscheidscadeau voor de bijzondere juf van zoonlief. Ik maakte nog veel meer afscheids- en bedankcadeautjes! Afscheidscadeautjes voor mijn collega's. Na de zomervakantie wacht een nieuwe uitdaging (lees het hier) . Ik wilde graag zelf iets maken voor mijn collega's. Ze kennen mij toch als een creatieve collega ;-). Om hen veel geluk voor de toekomst te wensen, haakte ik heeeeel veel gelukspoppetjes. Een beetje geluk kan iedereen gebruiken en aangezien gelukt heel onwiskundig is ... je moet het namelijk delen om te vermenigvuldigen ... een toepasselijk cadeautje. Van twee houten kralen, een sleutelhangerring en allemaal verschillende kleuren katoen maakte ik deze gelukgspoppetjes. Terwijl ik aan het haken was, bedacht ik mij dat het ook leuke cadeautjes zijn voor de meesters en juffen om hen te bedanken voor het leuke schooljaar (net als voorgaande jaren) . Dus

Leuk geld geven

Op blogland hoor ik het vaker ... even iets leuks maken voor een jarige die geld als wens heeft ... Het is besmettelijk, want zoon- en dochterlief maken ook graag iets leuks om het geld heen om cadeau te geven als ze naar een feestje gaan. We hebben al van alles en nog wat gemaakt: enveloppen van een oude atlas , zonnebrilhoesjes , cadeautasjes , ... Dochterlief had een feestje aan het water, dus iets met water leek haar wel leuk. Ze herinnerde zich het cadeautje dat ze zelf kreeg voor haar verjaardag. Zoonlief, die dol op woordgrapjes is, zag ook de humor van dit cadeautje wel in. "Zwemmen in het geld!" En zo zwommen er vijf eendjes in het geld! Voor het volgende feestje bedachten we iets anders. "In geval van nood glas breken." Mochten jullie nog ideetjes zoeken om "leuk geld te geven" ... hierbij wat inspiratie!

PIP bags

PIP bags ... dé hit op Instagram ... Ik was gewaarschuwd ... het zou verslavend zijn ... toch begonnen ... en ja, ze hebben gelijk! Voor wie denkt: "Waar heb je het over? Pip bags?" Dit zijn kleine gehaakte zakjes die je vult met bonen, mais, steentjes of kraaltjes. Je kunt er van alles en nog wat mee doen. Het zijn net pittenzakjes. Die kennen jullie vast wel van de gymles. Laura @dehaakzolder heeft dit leuks bedacht. Heel eenvoudig om te maken. Een heerlijk werkje om 's avonds te doen met een muziekje erbij. En het leuke is dat je ongeveer 7 gram katoen nodig hebt per zakje. Dus ideaal om je mandje restanten te laten slinken. Voor een jarige job die 5 jaar werd, haakte ik blauwe en groene PIP bags. Van een pijp van een oude spijkerbroek naaide ik een tas, zodat hij de PIP bags makkelijk mee kan nemen en handig op kan bergen.  De voorkant voorzag ik met mijn Bobbinhood van zijn naam. De achterkant kreeg een "kruisje-nulletje-s