Doorgaan naar hoofdcontent

Driemaal bloemen

Een serie van drie kaarten voor een jarige vriendin, een jarige oom en eentje voor mensen die wel een lichtpuntje kunnen gebruiken. 


Bloemen zijn heel veelzijdig. Als cadeautje voor een jarige, maar ook om mensen op te beuren. Kwartetkaarten vol met bloemen zijn het middelpunt op deze kaarten.
Ik startte met een achtergrond van papier uit oude boeken in verschillende tinten. Bij de kwartetkaarten zocht ik oude postzegels in matchende kleuren. In de afgelopen twee jaar heb ik allerlei kleuren verzameld. Het zo bijzonder hoeveel kleuren postzegels er zijn.
Erbij washitape in dezelfde tinten en tot slot een paar stempels om het geheel compleet te maken.  
Op de enveloppen bloemen uit m'n nieuwste kringloopvondst. Een prachtig boek met meer dan 1000 pagina's vol Nederlandse flora. Soms denk ik: zonde om in te knippen ... En aan de andere kant denk ik: ik kan er beter plezier van hebben en andere mensen blij maken met een kaart dan dat ik het boek in de kast neerzet ... 

Reacties

 1. Dat is de juiste instelling (de laatste opmerking van dit bericht)
  Ik heb héél veel spullen en toch denk ik vaak...... zal ik het gebruiken? Wat als het op is en ik het nodig heb.
  Maar dat is zonde, want dan gebruik je dus niks en heb je er ook niks aan.
  Je kan beter doen zoals jij, iets moois mee maken en er iemand blij mee maken!!
  Dit is een hele leuke serie, die inderdaad goed te gebruiken is voor vele doeleinden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooie kaarten. Heel mooi hoe je dat doet. Prachtig. En inderdaad, je kunt er beter mensen mee blij maken dan dat iets staat te versloffen in de kast. De mensen naar wie je het stuurt zullen er vast blij mee zijn.
  Fijne dag.

  Lieve groetjes,
  Emily

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik geef je gelijk, spullen kopen én gebruiken, dan heb je zelf plezier en de ontvanger ook. Fijn toch. Deze serie is weer superleuk.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk als je een berichtje achterlaat!
Dank je wel!

Populaire posts van deze blog

PIP bags

PIP bags ... dé hit op Instagram ... Ik was gewaarschuwd ... het zou verslavend zijn ... toch begonnen ... en ja, ze hebben gelijk! Voor wie denkt: "Waar heb je het over? Pip bags?" Dit zijn kleine gehaakte zakjes die je vult met bonen, mais, steentjes of kraaltjes. Je kunt er van alles en nog wat mee doen. Het zijn net pittenzakjes. Die kennen jullie vast wel van de gymles. Laura @dehaakzolder heeft dit leuks bedacht. Heel eenvoudig om te maken. Een heerlijk werkje om 's avonds te doen met een muziekje erbij. En het leuke is dat je ongeveer 7 gram katoen nodig hebt per zakje. Dus ideaal om je mandje restanten te laten slinken. Voor een jarige job die 5 jaar werd, haakte ik blauwe en groene PIP bags. Van een pijp van een oude spijkerbroek naaide ik een tas, zodat hij de PIP bags makkelijk mee kan nemen en handig op kan bergen.  De voorkant voorzag ik met mijn Bobbinhood van zijn naam. De achterkant kreeg een "kruisje-nulletje-s

Afscheidscadeautjes

De vakantie staat voor de deur ... In mijn vorige blogpost schreef ik over de tas als afscheidscadeau voor de bijzondere juf van zoonlief. Ik maakte nog veel meer afscheids- en bedankcadeautjes! Afscheidscadeautjes voor mijn collega's. Na de zomervakantie wacht een nieuwe uitdaging (lees het hier) . Ik wilde graag zelf iets maken voor mijn collega's. Ze kennen mij toch als een creatieve collega ;-). Om hen veel geluk voor de toekomst te wensen, haakte ik heeeeel veel gelukspoppetjes. Een beetje geluk kan iedereen gebruiken en aangezien gelukt heel onwiskundig is ... je moet het namelijk delen om te vermenigvuldigen ... een toepasselijk cadeautje. Van twee houten kralen, een sleutelhangerring en allemaal verschillende kleuren katoen maakte ik deze gelukgspoppetjes. Terwijl ik aan het haken was, bedacht ik mij dat het ook leuke cadeautjes zijn voor de meesters en juffen om hen te bedanken voor het leuke schooljaar (net als voorgaande jaren) . Dus

Leuk geld geven

Op blogland hoor ik het vaker ... even iets leuks maken voor een jarige die geld als wens heeft ... Het is besmettelijk, want zoon- en dochterlief maken ook graag iets leuks om het geld heen om cadeau te geven als ze naar een feestje gaan. We hebben al van alles en nog wat gemaakt: enveloppen van een oude atlas , zonnebrilhoesjes , cadeautasjes , ... Dochterlief had een feestje aan het water, dus iets met water leek haar wel leuk. Ze herinnerde zich het cadeautje dat ze zelf kreeg voor haar verjaardag. Zoonlief, die dol op woordgrapjes is, zag ook de humor van dit cadeautje wel in. "Zwemmen in het geld!" En zo zwommen er vijf eendjes in het geld! Voor het volgende feestje bedachten we iets anders. "In geval van nood glas breken." Mochten jullie nog ideetjes zoeken om "leuk geld te geven" ... hierbij wat inspiratie!