Doorgaan naar hoofdcontent

Klein, maar fijn

Vandaag nog een paar kaartjes uit de afgelopen weken. Een tijdje terug kreeg ik heel mooie plaatjes opgestuurd. Daphne had ze tijdens het opruimen gevonden en dacht dat ik er misschien wel iets mee kon. Zo lief!Ik wilde een felicitatiekaartje maken en dacht aan deze mooie plaatjes. De plaatjes kwamen niet mooi uit op het formaat kaart waar ik meestal mee werk. Ze vielen in het niet. Zonde natuurlijk. In mijn restjesbak kwam ik een aantal kleinere kaartjes tegen. Die waren perfect.


Dit papierenmeetlint voegde ik onlangs aan mijn knutselspullen toe. Het stond al een tijdje op mijn wensenlijstje. Prachtig papierwaren om mee te werken. 


Eenmaal bezig maakte ik nog twee kaartjes. Eentje voor een creatief persoon en eentje voor de voorraad. Fijne zondag! 

Reacties

  1. Wat leuk om te zien dat je er zoveel moois van hebt gemaakt! x

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een enige kaartjes. Ik vind je foto's ook altijd mooi, gewoon wat bloemetjes naast een kaart, en je hebt meteen een leuke foto. Het lint is enig, daar worden weer leuke dingen mee gemaakt. Fijne zondag!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Nou, deze kaartjes zijn inderdaad perfect voor jou, wat maakte je er 3 leuke creaties mee.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk als je een berichtje achterlaat!
Dank je wel!

Populaire posts van deze blog

Afscheidscadeautjes

De vakantie staat voor de deur ... In mijn vorige blogpost schreef ik over de tas als afscheidscadeau voor de bijzondere juf van zoonlief. Ik maakte nog veel meer afscheids- en bedankcadeautjes! Afscheidscadeautjes voor mijn collega's. Na de zomervakantie wacht een nieuwe uitdaging (lees het hier) . Ik wilde graag zelf iets maken voor mijn collega's. Ze kennen mij toch als een creatieve collega ;-). Om hen veel geluk voor de toekomst te wensen, haakte ik heeeeel veel gelukspoppetjes. Een beetje geluk kan iedereen gebruiken en aangezien gelukt heel onwiskundig is ... je moet het namelijk delen om te vermenigvuldigen ... een toepasselijk cadeautje. Van twee houten kralen, een sleutelhangerring en allemaal verschillende kleuren katoen maakte ik deze gelukgspoppetjes. Terwijl ik aan het haken was, bedacht ik mij dat het ook leuke cadeautjes zijn voor de meesters en juffen om hen te bedanken voor het leuke schooljaar (net als voorgaande jaren) . Dus

Een vrijdag in de zomervakantie ...

Geheel volgens traditie nam oma onze schoolverlater (= dochterlief) mee voor een lunch. Omdat zoonlief nieuwe schoenen nodig had, spraken we met oma in de stad af. Oma kwam vanaf de ene kant de stad binnen fietsen en wij vanaf de andere kant. Vervolgens ging dochterlief gezellig met oma op pad.  Zoonlief en ik vertrokken richting schoenenwinkel. Hij zocht een paar gave schoenen uit. Ook shopten we schoolspullen voor hem en zocht ik fournituren voor een tas bij elkaar. Daarna hadden wij ook wel zin in iets lekkers en belandden we op een terrasje. Wat was dat genieten ... van de lekkere lunch, maar vooral van de gezelligheid met elkaar. Zoon en ik samen de stad in ... dat gebeurt heel weinig, maar het was zo leuk samen. We troffen oma en dochter weer op de afgesproken plek en plaats. Ook zij hadden het enorm naar hun zin gehad. Allemaal blije mensen. Een vrijdag in de zomervakantie. Zo eentje met een gouden randje!  Fijn weekend voor jullie allemaal! 

Het zit d'rop

Het zit d'rop ... in meerdere opzichten ... dochterlief nam afscheid van de basisschool. (In m'n blogbericht van woensdag zie je haar de school uitspringen.) Omdat zij de jongste is, sloten wij hiermee tijdperk basisschool ook af. Geen schoolreisjes meer organiseren, geen crea-ouder meer op vrijdagmiddag en geen kinderen meer op het schoolplein opwachten. Raar idee hoor ... tegelijkertijd staat er weer een mooie nieuwe fase voor de deur. De fiets staat klaar om straks 2 keer 14 kilometer per dag te fietsen. Een spannend avontuur. Ze koos niet één van de scholen dichtbij huis, maar heel bewust voor een school waar les wordt gegeven volgens de waldorfpedagogiek; vrije school onderwijs.  Voor wie hier niet mee bekend is: e r is op deze school veel aandacht voor zelfkennis en sociale vorming. Wat het onderwijs typeert, is het leren met hoofd, hart en handen; dieper leren.  Iedere ochtend wordt er gestart met periodeonderwijs waarbij er drie weken lang rond één thema gewerkt wordt.