Doorgaan naar hoofdcontent

Betty en Jo

Betty en Jo ... dat klinkt misschien als twee gezellige vriendinnen ;-) Het lijkt erop, maar dan heeft het iets met naaien te maken. In december wordt er meestal weinig genaaid door mij. Andere dingen vragen dan de aandacht ... surprises voor Sint, huis en tuin in kerstsfeer brengen, dingen afronden op het werk ... 


Op de laatste dagen van 2021 - tussen kerst en de jaarwisseling - hadden we gezellig met z'n vieren vakantie. Heel veel dingen konden niet, maar gelukkig waren er ook genoeg dingen die wel konden. Lekker achter de naaimachine was er één uit die laatste categorie! En ook mijn huisgenoten hadden genoeg te doen in de categorie "kan wél". We genoten samen van deze dagen. 


Stof en naaimagazine lagen al geduldig te wachten. Bij Schone Stoffen had ik twee mooie stofjes en Fibre Mood 16 besteld. En in die Fibre Mood staan mijn twee nieuwe naaivriendinnen: Betty en Jo. Het zijn twee super leuke patronen voor een broek en sweater. En net anders als dat ik meestal draag. Op die twee was mijn oog gevallen. 


Blij met de pasvorm van deze twee vriendinnen. De sweater met een mooie frons bij mouwboorden en kort van lengte. De broek sluit mooi rond de middel, heeft een leuke lengte en mooie, aparte zakken. Dol op zulke details. 


Ben al aan het speuren naar de volgende twee stofjes voor nog zo'n fijn duo.


Stoffen broek en sweater: Schone Stoffen
Patroon broek: Betty - Fibre Mood 16 
Patroon sweater: Jo - Fibre Mood 16 

Reacties

 1. Tjonge, jonge. Wat een mooi setje heb je weer gemaakt. De kleuren staan je goed en vooral de broek vind ik prachtig. Ik snap wel dat je nog zo'n setje gaat maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ongelofelijk wat jij alle.aal voor moois van onder jouw naaimachine uit weet te toveren! Een hele leuke combi!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Staat je prachtig deze set. Wat fijn zo'n mooie pasvorm, fijne vriendinnen. Ben benieuwd naar de stofkeuze voor het volgende duo.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Eerst en vooral een fijn creatief 2022 gewenst.
  Wat een mooie combi van de 'twee vriendinnen', hihi. Staat je prachtig!
  Groetjes Sofie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het is knap om mooi passende kleding te maken. Het gaat jou heel goed af. Na een paar mislukkingen ben ik jaren geleden gestopt. Misschien toch eens weer oppakken. Wel een paar weken geleden iets afgemaakt, dat lag te wachten (al een paar jaar....). Ik zal het eens laten zien op mijn blog.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk als je een berichtje achterlaat!
Dank je wel!

Populaire posts van deze blog

Afscheidscadeautjes

De vakantie staat voor de deur ... In mijn vorige blogpost schreef ik over de tas als afscheidscadeau voor de bijzondere juf van zoonlief. Ik maakte nog veel meer afscheids- en bedankcadeautjes! Afscheidscadeautjes voor mijn collega's. Na de zomervakantie wacht een nieuwe uitdaging (lees het hier) . Ik wilde graag zelf iets maken voor mijn collega's. Ze kennen mij toch als een creatieve collega ;-). Om hen veel geluk voor de toekomst te wensen, haakte ik heeeeel veel gelukspoppetjes. Een beetje geluk kan iedereen gebruiken en aangezien gelukt heel onwiskundig is ... je moet het namelijk delen om te vermenigvuldigen ... een toepasselijk cadeautje. Van twee houten kralen, een sleutelhangerring en allemaal verschillende kleuren katoen maakte ik deze gelukgspoppetjes. Terwijl ik aan het haken was, bedacht ik mij dat het ook leuke cadeautjes zijn voor de meesters en juffen om hen te bedanken voor het leuke schooljaar (net als voorgaande jaren) . Dus

Een vrijdag in de zomervakantie ...

Geheel volgens traditie nam oma onze schoolverlater (= dochterlief) mee voor een lunch. Omdat zoonlief nieuwe schoenen nodig had, spraken we met oma in de stad af. Oma kwam vanaf de ene kant de stad binnen fietsen en wij vanaf de andere kant. Vervolgens ging dochterlief gezellig met oma op pad.  Zoonlief en ik vertrokken richting schoenenwinkel. Hij zocht een paar gave schoenen uit. Ook shopten we schoolspullen voor hem en zocht ik fournituren voor een tas bij elkaar. Daarna hadden wij ook wel zin in iets lekkers en belandden we op een terrasje. Wat was dat genieten ... van de lekkere lunch, maar vooral van de gezelligheid met elkaar. Zoon en ik samen de stad in ... dat gebeurt heel weinig, maar het was zo leuk samen. We troffen oma en dochter weer op de afgesproken plek en plaats. Ook zij hadden het enorm naar hun zin gehad. Allemaal blije mensen. Een vrijdag in de zomervakantie. Zo eentje met een gouden randje!  Fijn weekend voor jullie allemaal! 

Het zit d'rop

Het zit d'rop ... in meerdere opzichten ... dochterlief nam afscheid van de basisschool. (In m'n blogbericht van woensdag zie je haar de school uitspringen.) Omdat zij de jongste is, sloten wij hiermee tijdperk basisschool ook af. Geen schoolreisjes meer organiseren, geen crea-ouder meer op vrijdagmiddag en geen kinderen meer op het schoolplein opwachten. Raar idee hoor ... tegelijkertijd staat er weer een mooie nieuwe fase voor de deur. De fiets staat klaar om straks 2 keer 14 kilometer per dag te fietsen. Een spannend avontuur. Ze koos niet één van de scholen dichtbij huis, maar heel bewust voor een school waar les wordt gegeven volgens de waldorfpedagogiek; vrije school onderwijs.  Voor wie hier niet mee bekend is: e r is op deze school veel aandacht voor zelfkennis en sociale vorming. Wat het onderwijs typeert, is het leren met hoofd, hart en handen; dieper leren.  Iedere ochtend wordt er gestart met periodeonderwijs waarbij er drie weken lang rond één thema gewerkt wordt.