maandag 9 september 2019

Upgrade

Het schooljaar is inmiddels twee weken oud. Ook de tennis-, piano- en theaterlessen zijn gestart. Soms is het nog even zoeken naar het nieuwe ritme, maar we zijn al weer aardig gewend!


Onze werk- en naaikamer kreeg een upgrade naar werk-, naai- en studeerkamer. We creëerden extra werkplekken door van het rechte bureau een hoekbureau te maken. De hoge kast maakte plaats voor bovenkastjes.


Zoonlief boft. Het is zijn eerste jaar op de middelbare school. Hij heeft een heerlijk plekje in huis om zijn huiswerk te doen. Aan de muur kwam een boekenplank voor zijn boeken, zodat hij alles onder handbereik heeft. Hij zocht zelf deze mooie kruk uit. Een kruk waar je niet stil op hoeft te zitten. "Die past wel bij mij ..."


Voor zijn laptop naaide ik een hoes en voor zijn schrijfgerei een etui. Hij zocht zelf de rits en stofjes uit. 

Niet alleen hij boft, wij natuurlijk ook. Zowel manlief als ik kunnen fijn (thuis)werken aan dit bureau. 


Daarnaast heb ik lekker veel ruimte om te naaien. Op deze foto staat de lockmachine onderin de hoge hoekkast, omdat ik voor mijn huidige naaiklus alleen de naaimachine nodig had. Maar ze kunnen er ook heel mooi naast elkaar staan. Een wens van mij was een stoel of kruk met wielen, zodat ik zo van de lock- naar de naaimachine en andersom kan rollen. Ik deed mijzelf een zadelkruk cadeau. Een fijne kruk voor een goede (werk)houding.


Pas namen mijn ouders een merklap mee. Mijn oma borduurde deze in 1982. Deze wil ik nog een mooi plekje boven het bureau geven voor een leuke, persoonlijke noot in deze fijne kamer! Manlief broedt nog op goede verlichting boven het bureau. Handig nu de avonden weer korter worden. Zo rommelen we hier nog even verder. Niet alles hoeft tegelijk ;-). 


(Herkennen jullie de potloden van hier? Er waren nog een paar potloden over. De snoepjes aten we op, het papiertje ging bij het oud-papier en de potloden voorzag ik van een klosje en knopen. Details ... love it!)

11 opmerkingen:

 1. Mooie functionele ruimte. Ook lekker opgeruimd.

  Groetjes,
  Renske

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel. Het is fijn werken in zo'n opgeruimde kamer, maar je snapt vast wel dat het hele bureau vol ligt als ik middenin een naaiproject zit ;-)

   Verwijderen
 2. Wat een heerlijke plek voor jullie allemaal! Altijd weer wennen hè, het begin van het nieuwe schooljaar en helemaal als er een naar een nieuwe school gaat. Ook hier begint alles een beetje te landen, gelukkig.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt. Fijn om te horen dat bij jullie ook alles al een beetje in z'n ritme komt!

   Verwijderen
 3. Juist omdat het niet allemaal tegelijk hoeft is het zo leuk on er mee bezig te zijn....zo wordt het helemaal naar ieders zin.
  Het lijkt mij een ontzettende fijne plak om hier te zitten.
  Het is licht, het geeft rust en je hebt alles bij de hand.
  Ik denk alleen dat je bedoelde "nu de avonden weer LANGER worden"😊.

  Naar het ritme is het hier ook nog zoeken!
  Wat een drukte en als je 3 kinderen (en een lieve hond) hebt lijkt het wel of alles wat ze doen juist nooit te gelijk valt, zodat je de hele week rekening moet houden met scholen, sport, huiswerk, clubjes enz.
  Met daarbij een eigen zaak is het een hoop drukte.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is idd een heel fijne plek!
   Lange of korte avonden ... hahaha ... ik merk dat wij beiden het anders interpreteren. Leuk is dat. Ik bedoel minder licht, eerder de lamp aan. Dat voelt voor mij als korter. Maar ik snap ook wat jij bedoelt: eerder donker, de dag korter, dus de avond langer. Grappig om op verschillende manieren met woorden te spelen ...
   Succes met zoeken naar een prettig ritme voor jullie!

   Verwijderen
 4. Dat is een fijne ruimte voor jullie allemaal. Mooi en functioneel. Goede verlichting maakt de plek nog fijner.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een prachtige, lichte werkruimte hebben jullie daar gemaakt. Fijn dat de naaimachine stand by staat.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel, Mieke!
   En ja, heel fijn ... de naaimachine zo startklaar. Ook fijn als je eventjes tijd hebt en een klein stukje wilt naaien.

   Verwijderen
 6. Wat een prachtige ruimte om te werken!!
  Groet Marleen

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk als je een berichtje achterlaat!
Dank je wel!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...