Doorgaan naar hoofdcontent

Feestelijke outfit

De schoolfotograaf is vandaag weer op school geweest. Jammer genoeg geen foto meer van broer en zus samen. Maar ik ben er van overtuigd dat dochterlief straalt voor twee op de schoolfoto ;-)


De schoolfotograaf en de verjaardagen van onze kinderen zijn altijd vlak bij elkaar. Meestal maak ik één feestelijke outfit voor beide gelegenheden (kijk maar eens hier en hier). Zo ook dit jaar.

De wens was duidelijk ... een stoer rokje met iets leuks erop. 

Mijn oog viel op de Monaskirt ... een stoer rokje. Samen met de Isa-sweater helemaal tienerproof. 
De stofjes zocht ze zelf uit. Blauw uit de stoffenvoorraad voor het rokje. Donker blauwe stof met neon-buttons voor de trui van Studio Stof

In haar haren een hippe scrunchie! Ze knipte hem zelf uit een zonnig geel stofje. (De oker gele die ze tijdens het knippen draagt, naaide ze zelf. Kijk hier maar eens.)Een paar gave sneakers maken haar feestoutfit compleet. We maakten eerst blote-benen-foto's. Daarna bezochten we onze plaatselijke sokkenwinkel voor een paar panty's. Ze hadden nog iets véél leukers: mooie kniekousen. Dochterlief glom van oor tot oor bij het zien van deze gave sokken. Dus hup, nog een keer de camera erbij ... Foto's mét en zonder kniekousen ;-)  
Reacties

 1. Wauw.....wat een pracht stelletje voor dochterlief. Lekker stoer. Ben benieuwd naar de foto's van de schoolfotograaf!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat en heerlijk vrolijke foto's. Die lange kousen zijn super. Lekker warm en staan heel leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat zag je er mooi uit. Boffen dat ik het al in het echt gezien heb. Super mooi tenue!! Gr Marleen

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Geweldig setje en je dochter springt er letterlijk een gat van in de lucht!♡ heel tof gedaan!!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk als je een berichtje achterlaat!
Dank je wel!

Populaire posts van deze blog

Afscheidscadeautjes

De vakantie staat voor de deur ... In mijn vorige blogpost schreef ik over de tas als afscheidscadeau voor de bijzondere juf van zoonlief. Ik maakte nog veel meer afscheids- en bedankcadeautjes!


Afscheidscadeautjes voor mijn collega's. Na de zomervakantie wacht een nieuwe uitdaging (lees het hier). Ik wilde graag zelf iets maken voor mijn collega's. Ze kennen mij toch als een creatieve collega ;-).


Om hen veel geluk voor de toekomst te wensen, haakte ik heeeeel veel gelukspoppetjes. Een beetje geluk kan iedereen gebruiken en aangezien gelukt heel onwiskundig is ... je moet het namelijk delen om te vermenigvuldigen ... een toepasselijk cadeautje.


Van twee houten kralen, een sleutelhangerring en allemaal verschillende kleuren katoen maakte ik deze gelukgspoppetjes.


Terwijl ik aan het haken was, bedacht ik mij dat het ook leuke cadeautjes zijn voor de meesters en juffen om hen te bedanken voor het leuke schooljaar (net als voorgaande jaren). Dus haakte ik nog meer poppetjes ... Heel …

Voetbalfeestje

We hebben goed gescoord vanmiddag! Want wat was het een leuk voetbalfeestje. Zoonlief boft maar met zulke gezellige, lieve klasgenootjes. Vorige week bezorgde hij deze uitnodigingen bij hen thuis.


Vanmiddag uit school smulden we samen van bolletjes met knackworst. Alles ging op! Met de goed gevulde buiken gingen we punten scoren in de achtertuin: dribbelen, flessenvoetbal, slalomestafette en binnen deden we blaasvoetbal. Tijd voor wat drinken met een lekkere cupcake. (Het recept vind je onderaan dit blogje.)Daarna knutselden we een voetbalstadion. Een groot succes! Jammer dat de tijd voorbij vloog, want ze hadden nog wel veel langer willen knutselen. Het idee komt van hier. Wij gebruikten dunne stokjes van de bouwmarkt en kleedden de doos verder nog aan met publiek, een scheidsrechter en een scorebord (met wasknijper om de puntentelling bij te kunnen houden).

Vervolgens een wedstrijdje voetballen op het voetbalveldje om de hoek. Als afsluiting was het "kantinetijd" met sportdr…

Nieuw begin ...

Het is hier wat rustig ... goed gevulde werkweken nu de zomervakantie in aantocht is. Net als ieder jaar en dit jaar nog een beetje extra. Er zijn vast meer mensen waarbij dat zo gaat, toch? Veel zaken die nog afgerond moeten worden voor die welverdiende (zomer)vakantie begint.


Dit jaar ben ik èn veel dingen aan het afronden èn ik sta met één been in mijn nieuwe baan. Per 1 augustus maak ik een "nieuw begin" op een andere werkplek. Niet omdat het moet (ik heb het heel goed naar mijn zin op mijn huidige werkplek en hoef niet weg), maar omdat het kan! Ik heb er heel veel zin in. Mijn voorganger gaat met pensioen, dus ben ik nu wat dagen extra aan het werk, zodat de belangrijkste zaken overgedragen kunnen worden.


De naaimachine staat even stil. Tijd om eventjes tussendoor te haken en breien neem ik wel hoor ;-). Dat lukt ook goed voor een kort momentje. Hoewel er echt nog wel half-af-projecten liggen, maakte ik ook op haakgebied een "nieuw begin". Na het laten zien van …