Het klinkt misschien wat mysterieus ... ontbijt en toetje in 1 ... wat ik bedoel is dat 1 havermoutmengsel de basis is voor zowel een lekker toetje als een heerlijk, voedzaam ontbijt. Beiden zonder geraffineerde suikers!
Dit ontbijtje eet ik heeeeel vaak. Het toetje maakte ik onlangs toen een vriendin kwam eten bij ons thuis. Een mooie reden om beiden eens te bloggen. Handig voor mijzelf en wie weet ook inspiratie voor jullie. Zowel het ontbijt als het toetje zijn echte aanraders!
Dit heb je nodig voor het havermoutmengsel, muesli, granola of welke mooie naam je het ook wilt geven:
Zo ga je te werk:
Voor het toetje heb je verder nodig:
Voor het ontbijt is geen vaste ingrediëntenlijst ... je voegt toe wat jij lekker vindt of wat jij in de keukenkastjes vindt. Enkele suggesties:
Dit ontbijtje eet ik heeeeel vaak. Het toetje maakte ik onlangs toen een vriendin kwam eten bij ons thuis. Een mooie reden om beiden eens te bloggen. Handig voor mijzelf en wie weet ook inspiratie voor jullie. Zowel het ontbijt als het toetje zijn echte aanraders!
Dit heb je nodig voor het havermoutmengsel, muesli, granola of welke mooie naam je het ook wilt geven:
- 50 gram kokosolie
- 50 gram honing
- 250 gram havermout
- 1 eetlepel kaneel (of speculaaskruiden)
Zo ga je te werk:
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius (hetelucht: 160 graden).
- Smelt kokosolie en honing in een pannetje op het vuur.
- Meng de havermout en kaneel in een kom. Roer de gesmolten kokosolie en honing er door heen.
- Spreid dit uit over een bakplaat.
- Bak 10 minuten in de oven, roer om en bak nogmaals 10 minuten.
Voor het toetje heb je verder nodig:
- 100 gram roomkaas (Monchou of ander merk)
- 100 gram Griekse yoghurt
- 2 el honing
- 200 gram diepvriesfruit
- Eventueel wat extra honing naar smaak
- Meng de roomkaas, Griekse yoghurt en honing goed door elkaar.
- Verwarm het diepvriesfruit in een pannetje en druk het met een pollepel wat fijner. (Wil je een egaal mengsel, pureer het fruit dan met een staafmixer.)
- Voeg eventueel wat honing toe als je het fruitmengsel niet zoet genoeg vindt.
- Doe 2 eetlepels van het havermoutmengsel in een glas en druk dit goed aan.
- Daar bovenop een paar eetlepels van het yoghurt-roomkaas-mengsel en tot slot een paar eetlepels fruit.
- Zo eenvoudig kan een lekker toetje zijn!
Voor het ontbijt is geen vaste ingrediëntenlijst ... je voegt toe wat jij lekker vindt of wat jij in de keukenkastjes vindt. Enkele suggesties:
- Hak 50 gram gemengde noten grof en bak deze mee met de havermout in de oven.
- 10 abrikozen in kleine stukjes gesneden
- handje gele en/of donkere rozijnen
- wat kokosrasp
- paar eetlepels pompoen- of zonnebloempitten
- wat (gebroken) lijnzaad
- Meng alle ingrediënten en bewaar in een luchtdichte trommel.
- Vul een schaaltje met yoghurt en voeg naar smaak van de muesli toe. Zelf voeg ik 5 flinke eetlepels toe.
- Met wat vers fruit erbij maak je een echt feestje van je ontbijt. Meestal voeg ik een halve appel in stukjes toe. Heerlijk fris en een lekkere bite.
- Als "food-liefhebber" kan ik me 's avonds bij het slapen gaan al verheugen op dit ontbijtje ... mmmmm!
Ziet er goed uit. Zelf eet ik 's morgens altijd griekse yoghurt met havervlokken, walnoten en blauwe bessen.
BeantwoordenVerwijderenZiet er goed uit en klinkt heerlijk.
BeantwoordenVerwijderenZelf maak ik vaak granola, ook met honing en kaneel enzo.
Maar, het toetje klinkt echt TE lekker, wie weet kan ik dat eens maken.
Mmmm... Wat ziet dat er heerlijk uit! Ik kan ook zo genieten van zelfgemaakte granola bij het ontbijt, toetje of tussendoor. Jouw toetjesrecept klinkt ook heerlijk, ook maar eens proberen.
BeantwoordenVerwijderenZo'n ontbijt is ook aan mij besteed. Met kokosyoghurt ook heel lekker. een snufje kaneel ga ik ook eens gebruiken. Gr Marleen
BeantwoordenVerwijderen