vrijdag 16 maart 2018

3 maal een kaartje

Dat vreugde en verdriet heel dichtbij elkaar liggen, bleek deze week wel weer toen ik kaartjes maakte om te versturen en weg te geven.

Woensdagavond maakte ik een kaartje voor de ouders en broer van Flore. Zij is van dinsdag-op-woensdagnacht geboren. En ik maakte een kaartje voor de familie van een vrouw, die op nog jonge leeftijd is overleden.


Dat geeft toch altijd wel een heel dubbel gevoel ... Maar ik hoop altijd maar dat mensen - zowel uit het felicitatiekaartje als uit het condoleancekaartje - een gevoel van nabijheid ervaren, mensen die aan je denken in vreugdevolle tijden en in verdrietige tijden.


Na de workshop handlettering bij de kinderen op school heb ik de smaak te pakken en maak ik geregeld met zwarte pen op een witte kaart iets moois. Lekker ontspannen om te doen en je kunt er alle kanten mee op. Voor beide kaartjes gebruikte ik hetzelfde lettertype. Bij de één voorzag ik iedere letter van één hartje en bij de ander van een aantal stippen.


Het derde kaartje is weer voor een heel andere gebeurtenis in het leven. Een hartje vol liefde voor twee mensen die hun 12 1/2-jarig huwelijksjubileum vieren. Een leuke tekst en geld binnenin het kaartje maken het cadeautje compleet.


Het hartje haakte ik al eens eerder. Kijk hier maar eens. Het patroon is van Daphne van "Haak & Maak".

Van de week werd ik verrast door Daphne met een zorgvuldige gevulde enveloppe. Zooooo lief! Wat is blogland toch bijzonder. Daarover in een latere blogpost meer ... Nogmaals dank je wel, Daphne!


5 opmerkingen:

 1. Ja het leven is soms grillig. Verdriet en blijdschap staan vaak naast elkaar. Maar ik denk dat de mensen uit de kaartjes wel voelen dat jullie aan ze denken.
  Zo'n mooi gevulde envelop mocht ik ook ontvangen. Zo blij word ik daar van.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo jammer dat er tegenwoordig nog maar zo weinig echt post wordt verstuurd. Zo leuk om te maken en te schrijven. En altijd fijn om te ontvangen en te weten dat iemand aan je denkt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo gaat dat in het leven zeggen ze dan, nou ik vind het leven soms maar heel hard en onbegrijpelijk!
  Je kaartjes zij heel mooi gemaakt, het geeft, voor welke gebeurtenis ook, een gevoel van "er wordt aan mij gedacht".

  Ik kreeg voor mijn verjaardag ook zo'n mooie kaart van Daphne, lief he?!
  Ik moest wel lachen, want.....ik hert dus ook Daphne èn ik heb je ook een kaart gestuurd!!
  Als het goed is krijg je die vandaag.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel mooie kaartjes, vooral omdat er gevoel achter steekt. Heel belangrijk om ook in verdrietige tijden te laten weten dat je aan iemand denkt. En weet je wat, ik kreeg ook zo'n superlieve post van Daphne! Dat vrolijkt je dag meteen op! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi, ( zelfgemaakte) kaarten sturen. Ik vind het fijn dat er weer meer post verstuurd wordt.

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk als je een berichtje achterlaat!
Dank je wel!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...