donderdag 24 augustus 2017

"Nieuwe" poef

"Nieuwe" poef ... nieuw tussen aanhalingstekens, want ik kocht een poef bij de kringloopwinkel en toverde hem samen met twee oude spijkerbroeken om tot deze nieuwe aanwinst in onze huiskamer.


Jullie kennen dat vast wel ... met iets anders thuis komen dan de bedoeling is ;-). Vlak voor de vakantie ging ik naar de kringloopwinkel op zoek naar een botervloot voor de roomboter. Ik vond geen geschikt exemplaar, maar zag wel een groene poef staan. Een poef stond nog op mijn wensenlijstje. Handig als extra zitplek of 's avonds heerlijk met de beentjes omhoog. Tot nu toe nog niet kunnen slagen en daar stond die groene poef ...


De poef zag er keurig netjes uit, maar thuisgekomen even goed schoon en fris gemaakt. En daar was die heerlijke zomervakantie ... het ideale moment voor zulke "klusjes". 


Tussen mijn "voorraadje" op zolder zocht ik twee mooie spijkerbroeken. Eén van een vriendin en één van mijzelf. Twee broekspijpen knipte ik in de lengte doormidden en gebruikte ik voor twee zijkanten. Van twee andere broekspijpen knipte ik heel veel vierkantjes. Samen met twee zakken maakte ik daar twee andere zijkanten van. 


Ook voegde ik nog wat leuke details in de naden aan de zijkant toe. De hoes niette ik om de poef en klaar is onze stoere poef! Hij matcht mooi bij dit kussen en deze kussens. Het hartje leende ik even van hier ;-). 


De poef is goedgekeurd door mijn huisgenoten. Na het laatste nietje nam zoonlief hem direct in beslag als heerlijke leesplek!


En nu kijken hoe ver het is met mijn kokos-banaan-havermoutbrood die in de oven staat ... Er lagen heel rijpe bananen op de fruitschaal. Lang leve Pinterest waar ik een heerlijk recept vond. Dat wordt een fijn ontbijtje morgenochtend!

7 opmerkingen:

 1. Hóe laat is het ontbijt morgenochtend?
  Goed gelukt die poef. Prachtig geworden. Stoer!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hij is heel gaaf. Hij zou zo uit de winkel kunnen komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super leuk dat je van mijn oude spijkerbroek weer iets heel erg moois gemaakt hebt!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtige gerecyclede poef. Goed idee om oude spijkerbroeken zo ook een nieuw leven te geven. De poef had zo in een designmeubelzaak gekocht kunnen zijn, met waarschijnlijk een stevig prijskaartje eraan.

  Groetjes en geniet van het bananenbrood, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je hebt er een pracht exemplaar van gemaakt schoonzus!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Supertof gedaan, die poef!
  Groetjes Sofie

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk als je een berichtje achterlaat!
Dank je wel!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...