zondag 21 mei 2017

Communiefeest

Het was wat rustig hier op mijn blog. Wie mij (ook) op Instagram volgt, heeft meerdere "previews" voorbij zien komen. Er werd gehaakt, genaaid en geweven. Onder andere voor het Eerste Heilige Communie-feest van dochterlief.


"Dit wordt de mooiste dag van mijn leven," zei ze vanmorgen bij het opstaan. Eindelijk mocht ze haar nieuwe kleren aan. Op het stoffenspektakel in het voorjaar kochten we wit linnen. Samen met het patroon Tinny werd dit een hagelwit feestjurkje. Oma breide heel wat uurtjes aan een prachtig rose vestje. Ze breide een zelfde soort vestje al vaker voor dochterlief (klik!). Heel lang geleden toen ikzelf nog een klein meisje was, had ik ook zo'n vestje. M'n moeder heeft het vestje al in verschillende kleuren voor dochterlief gebreid. Het blijft een leuk vestje. Dit keer kozen we een dunner garen uit voor een feestelijk effect. Heeeeel dun ... dus heel veel steken breien. Mams, heel veel dank. Het vestje is geweldig mooi geworden en wat staat het schitterend op het witte jurkje. Smak!


In de schoenenwinkel kozen we sneakers uit voor een pittige look. Ook die mochten eindelijk aan vanmorgen.


Geïnspireerd door foto's op Instagram weefde ik een armbandje in bijpassende kleuren en met lange witte linten. Met Koningsdag was dochterlief helemaal verliefd op de mooie bloemenarmbandjes van de prinsesjes. Met name de lange linten vond ze prachtig. 


Ze tekende en schreef zelf het uitnodigingskaartje!


We genoten van een heel mooie viering in de kerk en daarna was er feest bij ons thuis. Een prachtige dag was het. Wat mooi om een meisje zo blij en tevreden te zien. Ik genoot van onze stralende dochter. Ze had gelijk ... het was ook één van de mooiste dagen van mijn leven!

PS: Ook ik kreeg nieuwe kleren. Daarover meer in een volgende blogpost!

9 opmerkingen:

 1. Heel mooi. Dat zal wel dat ze gestraald heeft!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh, prachtig!! Proficiat nog! Zo leuk dat ze van kop tot teen in het 'zelfgemaakt' stak en dat jullie van de dag hebben genoten.
  PS: Mooi kaartje heeft ze getekend!
  Groetjes, Sigrid

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo gaaf dat je zelf zo'n mooie, feestelijke outfit kunt maken. Het klinkt als een heerlijke dag waar jullie met veel plezier op kunnen terugkijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat fijn dat je dochter blij was op deze heel speciale dag. Het bracht me terug in de tijd, ik droeg zo'n 55 jaar geleden ook een witte jurk ( zelfgemaakt door mijn moeder).
  Straks eens kijken waar de foto's van toen zijn gebleven. En het vestje wat je moest breide is prachtig !!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik bedoel niet "moest" breien, maar "moeder" breide

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een pracht dag was het, een stralende kleindochter. Ze zag er zo mooi uit, een plaatje! Mooie viering, fijn, gezellig feest thuis. Een dag om te blijven herinneren..om in te lijsten.

  p.s Oma breit zo weer een vestje op pen no: 2, met liefde gedaan, heel bijzonder om te mogen doen.

  je trouwe volger

  BeantwoordenVerwijderen
 7. PRA-CH-TIG allemaal.
  De jurk, wauw, het vestje, poeh en de armband, love!!!!
  En die sneakers, die zijn geweldig bij deze outfit.
  Jullie dochter heeft een goeie smaak hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Jouw dochter ziet er prachtig uit in haar nieuwe kleren. Ze straalt helemaal. Dat heb jij mooi gemaakt. Echt voor een speciaal feest.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wauwww je hebt weer iets super moois gemaakt. Je dochter straalt helemaal en deze mooiste dag van haar leven zal in haar geheugen gegrift staan. Ik neem aan dat dit jurkje eindeloos bewaard gaat worden (ik zou m inlijsten) Lieve Groetjes Tertia

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk als je een berichtje achterlaat!
Dank je wel!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...