dinsdag 6 december 2016

Dag Sinterklaasje

Het heerlijk avondje werden bij ons twee leuke middagen met familie. Wat kleine cadeautjes erbij en vooral veel gezelligheid. En natuurlijk mocht het lekkers niet ontbreken, want wie zoet is ...


Dat zoet ook heel goed zonder geraffineerde suikers gaat, bewijst deze etagère met lekkernijen (met uitzondering van de kruidnoten op het bord) ... We hebben gesmuld. Voor jullie voor dit jaar te laat (sorry), maar wie weet doe je inspiratie op om te onthouden voor het volgende bezoekje van de Sint aan ons land ;-).


De molenspeculaasjes en de kruidnootjes in het schaaltje zijn van de biologische winkel. In dit blogbericht vind je een recept om zelf kruidnoten te maken. Het recept voor de speculaascake en de witte chocoladeletters vind je hier.


Tegen etenstijd genoten we van soep met gevulde Turkse broden. De inspiratie voor het gevulde brood komt Uit Pauline's Keuken.


Zoonlief knutselde een zwembad voor een klasgenootje. Dochterlief en ik hielpen hem een handje mee. Onder het mom van "Sint heeft het te druk om voor de hele school cadeautjes te kopen" is het de gewoonste zaak van de wereld voor dochterlief dat groep 5 tot en met 8 zelf iets maakt voor 5 december.Hij kocht haarelastiekjes en pennen voor haar. Om de elastiekjes niet kwijt te raken in het zwembad naaide ik een klein tasje om ze in te bewaren.Van dat tasje naaide ik nog twee exemplaren - gevuld met een mooi kaartje en geld - als cadeautje voor klasgenootjes van dochterlief.


Hetzelfde stofje gebruikte ik voor twee knisper-label-doekjes die ik voorzag van de namen van de baby'tjes (net als hier en hier).


2 opmerkingen:

 1. Wat een lekkers allemaal! Dag sinterklaasje en wat was het gezellig met zijn allen bij elkaar. De speurpieten hebben erg genoten.
  Wat een fraaie knutselwerkjes, je zal maar zón mooi kadootje krijgen. Goed bezig geweest.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Super gezellig was het, hè?!
   De jarigen hebben vandaag hun cadeautasje gekregen en waren er heel blij mee.
   Vanmiddag op kraambezoek geweest en mijn collega vond het labeldoekje ook erg mooi. Vooral de naam erop vond ze zo leuk.

   Verwijderen

Leuk als je een berichtje achterlaat!
Dank je wel!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...