Dank je wel voor al jullie gezellige reacties op mijn vorige blogpostje! Heel leuk om te lezen!
In deze blogpost een lekker receptje. Een klein aardigheidje aan de kerstkaart voor de meesters en juffen van onze kinderen ... dat vind ik altijd erg leuk om te doen. Een klein gebaar ... dubbel en dwars verdiend zo aan het einde van het jaar.
Op een Engelse blog zag ik een lekker recept voorbij komen. Met cups, oz en ingrediënten die ik niet allemaal voor handen had. Geïnspireerd door dit recept bedacht ik mijn eigen "caramel-mocca-hot-chocolate op een stokje" met Hollandse maten en ingrediënten die wel voorradig waren ;-).
Natuurlijk testten we de chocolate-stokjes eerst zelf ... mmmmm!
Wil je ze ook maken? Dit heb je nodig (voor ongeveer 20 stuks):
Zo maak je het:
Verpak de "caramel-mocca-hot-chocolate op een stokje" feestelijk of ... Maak een kleine beker melk warm, doe er een stokje in, roer goed door en smul er heerlijk van!
In deze blogpost een lekker receptje. Een klein aardigheidje aan de kerstkaart voor de meesters en juffen van onze kinderen ... dat vind ik altijd erg leuk om te doen. Een klein gebaar ... dubbel en dwars verdiend zo aan het einde van het jaar.
Natuurlijk testten we de chocolate-stokjes eerst zelf ... mmmmm!
Wil je ze ook maken? Dit heb je nodig (voor ongeveer 20 stuks):
- 250 gram pure chocolade
- 100 gram rietsuiker
- 25 gram cacao
- 2 snufjes grof zeezout
- 1 el mocca espressopoeder
- 10 stukjes caramel fudge
- 20 roerstaafjes
Zo maak je het:
- Smelt de chocolade au-bain-marie. Laat de chocolade niet té warm worden.
- Voeg de suiker, cacao, snufje zout en espressopoeder toe. Dit wordt een stevige massa. Roer heel goed door.
- Snij de fudge in kleine blokjes.
- Verdeel het chocolademengsel over de vormpjes en bestrooi met een snufje zout.
- Zet de roerstaafjes rechtop in het chocolademengsel en verdeel de kleine blokjes fudge er over heen. (Bij mij bleven sommige stokjes niet helemaal goed staan. De stukjes fudge zorgden voor een mooi fundament ;-).)
- Laat dit heel goed afkoelen totdat de chocolade stevig is.
Verpak de "caramel-mocca-hot-chocolate op een stokje" feestelijk of ... Maak een kleine beker melk warm, doe er een stokje in, roer goed door en smul er heerlijk van!
Leuk! Ga ik onthouden.
BeantwoordenVerwijderenGoed idee, bedankt!
BeantwoordenVerwijderengroeten Jolanda
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
BeantwoordenVerwijderenMmmmm, lekker!!
BeantwoordenVerwijderenLeuk om te doen en nog leuker om te krijgen natuurlijk😉
(vorige reactie verwijderd, er zaten veel typ fouten in. Ik ga dan te snel en typ allemaal gekke woorden)