donderdag 21 juli 2016

Zomergarderobe

De zomergarderobe van dochterlief bevat vooral jurkjes en rokjes. Maar een meisje van 6 jaar heeft eigen wensen! Korte broeken wenste ze. In de laatste drukke werkweken voor de zomervakantie zag ik geen kans wat te naaien voor haar, dus fietsten we samen richting de stad. Het waren enkel heeeeel korte broeken die er in de winkels hingen. Precies goed voor thuis en op het strand, maar naar school zie ik de broeken graag iets langer. 
Mams scoorde hier twee leuke lappen tricot. (Ze weet precies wat dochterlief en ik leuk vinden. Heerlijk is dat!) Samen met een leuk modelletje uit La Maison Victor en een zakje vrije tijd in mijn eerste vakantieweek is dochterlief een mooie short rijker. De tweede ligt geknipt klaar, dus wordt vervolgd ...
En nu denk je misschien: "Is het niet veel te warm om te naaien?" Ik ben een bofferd. In ons nieuwe huis hebben we een werk-/hobbykamer op het noorden. Een heerlijk koel plekje om te vertoeven als de thermometer 30 graden Celsius aangeeft.
Eergisteren maakte ik samen met mams een grappig gordijntje voor de deur van onze werk-/hobbykamer (dat tevens dienst doet als hor). Dochterlief zag een mooi sluiertje in het reststukje. Ik naaide het voor haar aan een haarbeugel. Ze is dol op verkleden. Ze haalde haar tutu van boven, een wit jasje en een paar oude schoenen van oma. "Nu ben ik de bruid en kan ik eindelijk trouwen!" Genieten in veelvoud ... :-)

5 opmerkingen:

 1. wat een leuk broekje het zit volgens mij heel comfortabel!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel!
   Dat klopt helemaal, een heerlijk comfortabel broekje.

   Verwijderen
 2. Wat is het broekje voor dochterlief mooi geworden. Staat prachtig. Op naar het volgende exemplaar...leuk. En wat een lol met een restje inbetween, mooie bruid!! Je bent goed bezig.

  je trouwe volger

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk hè, zo veel lol met een restje stof!
   Het broekje gaat niet meer uit ;-). Gelukkig is de was gauw droog met dit mooie weer. Kan hij zo weer aan.

   Verwijderen
 3. Een heel mooi broekje heb je voor dochterlief gemaakt, leuk stofje ook!

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk als je een berichtje achterlaat!
Dank je wel!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...