Het is alweer weekend ... en als het even lukt, bak ik dan wat lekkers. Soms in mijn eentje, maar meestal met mijn hulptroepen. Veel gezelliger en lekkerder dan een pak koekjes in de winkel kopen. Vandaag bedacht ik een variatie op mijn boterkoek en zo werd het notentaartje geboren.
Dit heb je nodig:
Zo maak je het:
Dit heb je nodig:
- 200 gram tarwemeel
- 150 gram rietsuiker
- snufje zout
- 175 gram zachte roomboter
- 1 losgeklopt ei
- 100 gram gemengde noten (grof gehakt)
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius (hetelucht: 150 graden)
- Zeef de meel en meng met de rietsuiker en zout.
- Voeg de zachte boter en de helft van het ei toe, mix door elkaar en kneed goed door met je handen.
- Vet een bakblik of boterkoekvorm in met boter en verdeel het deeg over de vorm. Druk goed aan met de achterkant van een lepel.
- Verdeel de noten over het deeg en druk ze een klein beetje aan.
- Bestrijk met ei.
- Bak het geheel ongeveer 25 minuten in de oven.
- Af laten koelen en in puntjes snijden ... mmmmm!
Reacties
Een reactie posten
Leuk als je een berichtje achterlaat!
Dank je wel!