Doorgaan naar hoofdcontent

Cadeautasjes


Dochterlief had vanmiddag een feestje van drie klasgenootjes. Cadeaubonnen stonden op de wensenlijstjes van deze jarigen. Ik stelde voor om kleine tasjes te naaien net als toen. Dat vond ze een goed idee. 


Zelf maakte ze er mooie kaartjes bij. Heel geconcentreerd werd er gewerkt met prachtige kaartjes als eindresultaat. Zo mooi dat er geen plekje meer over was om het geld op te plakken. Dat stopten we gewoon in een klein envelopje dat we bij het tasje in deden. 


Ze zocht mooi inpakpapier op en pakte de tasjes heel zorgvuldig in. Om niet in de war te raken welk cadeautje voor welke jarig was, maakte ze het geheel af met een mooie sticker. 


Heel trots ging ze met haar pakjes op pad. Ze kwam super enthousiast thuis van een heel leuk feestje! Missie geslaagd ...


Afgelopen zondag verrasten zoon- en dochterlief hun vader met "een tasje vol met liefde". Manlief vond het erg leuk. Ook mijn eigen vader kreeg een mooi tasje cadeau. Hij geeft het tasje een mooi plekje in hun caravan om kleine spulletjes in op te bergen. Leuk!


Er volgen nog meer verjaardagen in de komende weken voor de zomervakantie. De cadeautasjes hangen al klaar!


De bandjes en lintjes komen van hier en uit de voorraaddoos.
Het stofje met blauwe bloemetjes is een restje van deze kussens.
De stoere stof kocht ik hier.

Reacties

 1. Tasjes blijven leuk. En wat enig dat de jongens ze ook leuk vonden. En ik snap opa helemaal ; die tasjes zijn superhandig in de caravan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk hè, dat ze ook bij de jongens in de smaak vallen. Het stoere stofje zal het vast doen. En een zakje voor knikkers of wat losse Lego is natuurlijk altijd handig.

   Verwijderen
 2. Echt een ontzettend leuk idee, die tasjes.
  Vooral die tasjes voor de pappa's.....helemaal goed, dat idee.
  Leuk he, als je kinderen hun creativiteit ook zo lekker goed gebruiken?!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klopt, Daphne, heel leuk. Echt genieten om hen zo bezig te zien!

   Verwijderen
 3. Goed idee van zo'n cadeaubon in een zelfgemaakt tasje te doen. Dat maakt het terug wat persoonlijker..

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk als je een berichtje achterlaat!
Dank je wel!

Populaire posts van deze blog

Afscheidscadeautjes

De vakantie staat voor de deur ... In mijn vorige blogpost schreef ik over de tas als afscheidscadeau voor de bijzondere juf van zoonlief. Ik maakte nog veel meer afscheids- en bedankcadeautjes!Afscheidscadeautjes voor mijn collega's. Na de zomervakantie wacht een nieuwe uitdaging (lees het hier). Ik wilde graag zelf iets maken voor mijn collega's. Ze kennen mij toch als een creatieve collega ;-).Om hen veel geluk voor de toekomst te wensen, haakte ik heeeeel veel gelukspoppetjes. Een beetje geluk kan iedereen gebruiken en aangezien gelukt heel onwiskundig is ... je moet het namelijk delen om te vermenigvuldigen ... een toepasselijk cadeautje.Van twee houten kralen, een sleutelhangerring en allemaal verschillende kleuren katoen maakte ik deze gelukgspoppetjes.Terwijl ik aan het haken was, bedacht ik mij dat het ook leuke cadeautjes zijn voor de meesters en juffen om hen te bedanken voor het leuke schooljaar (net als voorgaande jaren). Dus haakte ik nog meer poppetjes ... Heel …

Een beter milieu ... #2

En dan is het alweer mei. We genoten van een heerlijke vakantie. Vooral thuis, maar ook in kleine beetjes buitenshuis. De tennislessen van zoonlief gingen weer van start. Voor een dagelijkse portie beweging fietste ik gezellig met hem mee. Tot aan de parkeerplaats. Verder niet. Ik naaide heel veel. De foto's moeten nog gemaakt worden. Binnenkort meer. Ook genoten we van een kopje koffie in het zonnetje of aan de keukentafel op de dagen dat de zon iets minder hard scheen. De kinderen kregen een opblaasboot. Daarmee was de vakantie in onze eigen achtertuin compleet! Nog bedankt trouwens voor jullie fijne reacties op deze blogpost. Erg leuk om te lezen!

Onder het motto "alle beetjes helpen" schreef ik twee maanden geleden deze blogpost

Ik breide er nog een "beetje" bij en zo ontstond deel 2. Ditmaal geen strepen in twee kleuren, maar strepen door twee verschillende steken te gebruiken. Geeft óók een leuk effect!

Zo breide ik dit vaatdoekje (op pen 3,5 mm met biolog…

PIP bags

PIP bags ... dé hit op Instagram ...

Ik was gewaarschuwd ... het zou verslavend zijn ... toch begonnen ... en ja, ze hebben gelijk!


Voor wie denkt: "Waar heb je het over? Pip bags?" Dit zijn kleine gehaakte zakjes die je vult met bonen, mais, steentjes of kraaltjes. Je kunt er van alles en nog wat mee doen. Het zijn net pittenzakjes. Die kennen jullie vast wel van de gymles. Laura @dehaakzolder heeft dit leuks bedacht.


Heel eenvoudig om te maken. Een heerlijk werkje om 's avonds te doen met een muziekje erbij. En het leuke is dat je ongeveer 7 gram katoen nodig hebt per zakje. Dus ideaal om je mandje restanten te laten slinken.


Voor een jarige job die 5 jaar werd, haakte ik blauwe en groene PIP bags. Van een pijp van een oude spijkerbroek naaide ik een tas, zodat hij de PIP bags makkelijk mee kan nemen en handig op kan bergen. 
De voorkant voorzag ik met mijn Bobbinhood van zijn naam. De achterkant kreeg een "kruisje-nulletje-speelveld". Aan de tas hing ik een kaart…