Een appelcake kwam er vandaag uit onze oven. Eenvoudig om te maken en heerlijk om van te snoepen. Ook zin in zo'n lekker stukje appelcake? Lees dan gauw verder.
Dit heb je nodig:
Zo maak je het:
Mmmmmmmmmm ...
Dit heb je nodig:
- 200 gram (riet)suiker
- 200 gram roomboter (op kamertemperatuur)
- snufje zout
- 4 eieren
- 200 gram (volkoren)meel
- 1 el (wijnsteen)bakpoeder
- 1 tl kaneel
- 2 a 3 appels (zonder schil en klokhuis; in stukjes of partjes gesneden)
- bakvorm (ingevet en/of bekleed met bakpapier)
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius (hetelucht: 150 graden).
- Mix de boter samen met de suiker en een snufje zout zacht en romig.
- Klop de eieren er één voor één door.
- Zeef het meel en bakpoeder boven de kom en mix op lage stand tot een glad beslag.
- Doe het beslag in de bakvorm en strijk de bovenkant glad.
- Meng de appel met de kaneel en verdeel over het beslag.
- Bak de appelcake in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 60 minuten. (Check met een satéprikker of de cake gaar is. Als de prikker er droog uitkomt, is de cake klaar.)
- Af laten koelen en in stukje snijden.
Mmmmmmmmmm ...
Reacties
Een reactie posten
Leuk als je een berichtje achterlaat!
Dank je wel!