Doorgaan naar hoofdcontent

Fijne feestdagen!


Met de inspiratie van mijn moeder, de handige handen van mijn vader en manlief die m'n vader hielp met cement "storten" is deze prachtige ster ontstaan. Thanks!!! Vanmiddag gaf ik hem een mooi plekje in onze woonkamer.

We hebben flink doorgewerkt om alle kerstkaarten op tijd klaar te krijgen. Het is gelukt. Gisteren na het afzwemmen van zoonlief (voor diploma C!) fietsten we langs de brievenbus om de kaarten te posten. Geweldig om te zien ... onze kleine, grote man die net bij de brievenbus kan ... voor iedere kaart op de tenen en vol concentratie schoof hij ze één voor één in de brievenbus.Voor dochterlief maakten we kerstchocolade zonder suiker door suikervrije chocolade te smelten en in een mooi vorm te gieten. Toen we aan het smelten waren, bedachten we dat het ook wel leuk was om voor de juffen van school en pedagogisch medewerkers van de BSO kerstchocolade te maken. Een gezellig klusje met een leuk resultaat!


Reacties

 1. Wat een ontzettend leuk idee om zo chocolaatjes te maken. Die onthoud ik ;-)

  Neeltje

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat mooi gedecoreerd......staat prachtig. Zo zie je maar......vele handen maken
  een mooi resultaat.

  Wij kunnen zeggen dat de chocolaatjes (hartjes) verrukkelijk waren!

  je trouwe volger

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk als je een berichtje achterlaat!
Dank je wel!

Populaire posts van deze blog

Leuk geld geven

Op blogland hoor ik het vaker ... even iets leuks maken voor een jarige die geld als wens heeft ... Het is besmettelijk, want zoon- en dochterlief maken ook graag iets leuks om het geld heen om cadeau te geven als ze naar een feestje gaan. We hebben al van alles en nog wat gemaakt: enveloppen van een oude atlas , zonnebrilhoesjes , cadeautasjes , ... Dochterlief had een feestje aan het water, dus iets met water leek haar wel leuk. Ze herinnerde zich het cadeautje dat ze zelf kreeg voor haar verjaardag. Zoonlief, die dol op woordgrapjes is, zag ook de humor van dit cadeautje wel in. "Zwemmen in het geld!" En zo zwommen er vijf eendjes in het geld! Voor het volgende feestje bedachten we iets anders. "In geval van nood glas breken." Mochten jullie nog ideetjes zoeken om "leuk geld te geven" ... hierbij wat inspiratie!

Afscheidscadeautjes

De vakantie staat voor de deur ... In mijn vorige blogpost schreef ik over de tas als afscheidscadeau voor de bijzondere juf van zoonlief. Ik maakte nog veel meer afscheids- en bedankcadeautjes! Afscheidscadeautjes voor mijn collega's. Na de zomervakantie wacht een nieuwe uitdaging (lees het hier) . Ik wilde graag zelf iets maken voor mijn collega's. Ze kennen mij toch als een creatieve collega ;-). Om hen veel geluk voor de toekomst te wensen, haakte ik heeeeel veel gelukspoppetjes. Een beetje geluk kan iedereen gebruiken en aangezien gelukt heel onwiskundig is ... je moet het namelijk delen om te vermenigvuldigen ... een toepasselijk cadeautje. Van twee houten kralen, een sleutelhangerring en allemaal verschillende kleuren katoen maakte ik deze gelukgspoppetjes. Terwijl ik aan het haken was, bedacht ik mij dat het ook leuke cadeautjes zijn voor de meesters en juffen om hen te bedanken voor het leuke schooljaar (net als voorgaande jaren) . Dus

PIP bags

PIP bags ... dé hit op Instagram ... Ik was gewaarschuwd ... het zou verslavend zijn ... toch begonnen ... en ja, ze hebben gelijk! Voor wie denkt: "Waar heb je het over? Pip bags?" Dit zijn kleine gehaakte zakjes die je vult met bonen, mais, steentjes of kraaltjes. Je kunt er van alles en nog wat mee doen. Het zijn net pittenzakjes. Die kennen jullie vast wel van de gymles. Laura @dehaakzolder heeft dit leuks bedacht. Heel eenvoudig om te maken. Een heerlijk werkje om 's avonds te doen met een muziekje erbij. En het leuke is dat je ongeveer 7 gram katoen nodig hebt per zakje. Dus ideaal om je mandje restanten te laten slinken. Voor een jarige job die 5 jaar werd, haakte ik blauwe en groene PIP bags. Van een pijp van een oude spijkerbroek naaide ik een tas, zodat hij de PIP bags makkelijk mee kan nemen en handig op kan bergen.  De voorkant voorzag ik met mijn Bobbinhood van zijn naam. De achterkant kreeg een "kruisje-nulletje-s