Het is alweer de tweede vrijdag van de maand ... tijd om een lekker recept te delen. Het is een initiatief van Elisabeth. Op haar site vind je nog veel meer linkjes naar lekkere recepten. Dus als je nog inspiratie zoekt, neem gerust een kijkje bij haar!
Wie jarig is, mag kiezen wat hij of zij wil eten. In meer huishoudens een gewoonte, heb ik gemerkt. Bij ons dus ook! Vorige week was manlief jarig. Hij mag heel graag nasi eten. Het was al weer een tijdje geleden dat we nasi aten. Extra lekker om dan weer eens op tafel te toveren. En als je goed kijkt, zie je misschien wel dat het onze buitentafel is. We konden heerlijk buiten eten op zijn verjaardag. Boffen!
Wie gewend is om nasi met een kruidenmix uit de supermarkt te maken, zal eerst even moeten wennen aan deze smaak. Persoonlijk heb ik liever deze nasi. Je proeft veel meer de pure smaken van de groenten en kip. Ik houd daar wel van.
Meestal maak ik een ruime portie. Wij eten er met z'n vieren van. De restjes gaan dan de vriezer in. Handig als ik een avondprogramma op het werk heb ;-)
Dit heb je nodig voor ongeveer 6 personen.
- 400 gram kippendijen (of kipfilet)
- 800 gram gesneden groente (zelf gebruikte ik 2 zakken Chinese groentemix, maar je kunt ook een eigen mix maken met prei, witte kool, paprika, ui, taugé of andere groenten die je lekker vindt)
- 2 teentjes knoflook (kun je eventueel ook weglaten)
- 500 gram zilvervliesrijst (of witte rijst)
- 3 el ketjap
- 1/2 tot 1 tl sambal (naar smaak)
- peper en zout naar smaak
Zo maak je de nasi:
- Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd de kip in stukjes en de knoflook fijn.
- Kruid de kip met peper en zout.
- Doe een eetlepel olie of boter in de pan en bak de kip.
- Wanneer de kip begint te kleuren, voeg je de knoflook toe.
- Voeg vervolgens de groenten toe. Roerbak tot de groenten beetgaar zijn.
- Doe de ketjap, sambal, peper en zout erbij. Bak nog even lekker mee.
- Bak ondertussen een eitje als je deze erbij wil en bereid de satésaus zoals je gewend bent.
- Meng de rijst door het groenten- en kipmengsel.
- Serveer de nasi met de satésaus, kroepoek en/of het eitje.
Eet smakelijk!
PS: Een paar weken geleden vierden manlief en ik onze verjaardagen samen. Mocht je nog op zoek zijn naar lekkere taartrecepten, neem dan even een kijkje in dit blogbericht.
Heerlijk!!
BeantwoordenVerwijderenIk maak al jaren geen eten meer uit pakjes en zakjes, ik heb héél veel kruiden en maak daar mijn eten lekker mee.
Het nadeel is wel dat als iets heel lekker is ik vaak niet meer precies weet wat ik erin heb gedaan, hihi.
Heerlijk! Wij eten graag nasi, en zo’n lekkere variatie is welkom.
BeantwoordenVerwijderenAltijd goed, nasi! Wij gebruiken nooit kruidenmixen uit de supermarkt, het is veel lekkerder om je eigen mengsel te maken, in de pakjes zit vaak veel te veel zout en meestal ook suiker.
BeantwoordenVerwijderenWil je wel geloven dat ik nog nooit zelf nasi heb gemaakt! Jouw recept ga ik gebruiken om daar verandering in te brengen.
BeantwoordenVerwijderenIn grote lijnen maak ik 'onze' nasi op dezelfde manier, met heel veel groente!
BeantwoordenVerwijderenHet is heerlijk om zo klaar te maken.
Oh héérlijk, ik maak nasi ook altijd met verse groenten, vaak Thaise !
BeantwoordenVerwijderenHeerlijk, nasi. Ik ben er dol op en maak regelmatig een grote portie en vries dan porties in. Ook ik gebruik nooit pakjes en zakjes uit de supermarkt, maar voeg ook nog wat verse of gemalen gember toe en wat kerrie en kurkuma. Fijn weekend. Groet, Annemarie
BeantwoordenVerwijderenMijn man is ook dol op nasi :-) Hij kookt het altijd zelf.
BeantwoordenVerwijderenJa, nasigoreng daar mag je mijn man ook voor wakker maken het hele jaar door.Jou recept en ingrediënten komen dicht in de richting van het mijne.De tijd van gedroogde kruiden/groentenmix die je in water moest wellen is hier ook al vele jaren verleden tijd,haal al mijn specerijen en kruiden etc. bij Amazing Oriëntal met een groot authentiek Aziatisch assortiment.
BeantwoordenVerwijderenGer van hoorndesovervloeds3.blogspot.com