Doorgaan naar hoofdcontent

Speculaas-boterkoek

Boterkoek is één van mijn favoriete baksels. In deze tijd van het jaar voeg ik aan allerlei dingen speculaaskruiden toe. Zo lekker!


Aan mijn basisrecept voor boterkoek voegde ik ook al eens speculaaskruiden toe. Maar toen dit recept ergens voorbij kwam, had ik zin om deze variant uit te proberen. 


Eenvoudig om te maken en heerlijk van smaak. Door 'm in een vierkante bakvorm te bakken, kun je lekker veel stukjes snijden. Zo is er ook nog ruimte om ander lekkers te snoepen ;-)


Wij zetten de puntjes op de i voor onze surprises en gedichten. Zondagmiddag vieren we Sint met z'n tienen. Zo gezellig. Verwachten jullie Sinterklaas nog bij jullie thuis? Fijn weekend! 

Reacties

 1. Wat ziet deze koek er mooi uit.
  En zo leuk op de foto gezet.
  Speculaaskruiden zijn heerlijk in veel recepten.
  Wij vieren geen Sinterklaas, dus ik ben al helemaal met de kerst bezig.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Slim idee om een vierkanten vorm te gebruiken. De speculaas-boterkoek ziet er mooi en lekker uit. Met kleine kinderen in de familie wordt Sinterklaas gevierd, al merk ik dat alle volwassenen steeds minder zin in dit feest hebben. We vinden cadeautjes onder de kerstboom, zonder kinderen met een verhaal voor de gek te houden, eigenlijk veel gezelliger. En ook dan wordt er geknutseld voor elkaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ziet er heerlijk uit. Fijne Sinterklaas gewenst.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ziet er verrukkelijk uit!!! Kijk uit naar zondag…..surprises….gedichten en om z’n allen Sint te vieren. Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat leuk dat jullie Sinterklaas nog zo gezellig Die boterkoek valt vast en zeker in de smaak!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk als je een berichtje achterlaat!
Dank je wel!

Populaire posts van deze blog

Afscheidscadeautjes

De vakantie staat voor de deur ... In mijn vorige blogpost schreef ik over de tas als afscheidscadeau voor de bijzondere juf van zoonlief. Ik maakte nog veel meer afscheids- en bedankcadeautjes! Afscheidscadeautjes voor mijn collega's. Na de zomervakantie wacht een nieuwe uitdaging (lees het hier) . Ik wilde graag zelf iets maken voor mijn collega's. Ze kennen mij toch als een creatieve collega ;-). Om hen veel geluk voor de toekomst te wensen, haakte ik heeeeel veel gelukspoppetjes. Een beetje geluk kan iedereen gebruiken en aangezien gelukt heel onwiskundig is ... je moet het namelijk delen om te vermenigvuldigen ... een toepasselijk cadeautje. Van twee houten kralen, een sleutelhangerring en allemaal verschillende kleuren katoen maakte ik deze gelukgspoppetjes. Terwijl ik aan het haken was, bedacht ik mij dat het ook leuke cadeautjes zijn voor de meesters en juffen om hen te bedanken voor het leuke schooljaar (net als voorgaande jaren) . Dus

PIP bags

PIP bags ... dé hit op Instagram ... Ik was gewaarschuwd ... het zou verslavend zijn ... toch begonnen ... en ja, ze hebben gelijk! Voor wie denkt: "Waar heb je het over? Pip bags?" Dit zijn kleine gehaakte zakjes die je vult met bonen, mais, steentjes of kraaltjes. Je kunt er van alles en nog wat mee doen. Het zijn net pittenzakjes. Die kennen jullie vast wel van de gymles. Laura @dehaakzolder heeft dit leuks bedacht. Heel eenvoudig om te maken. Een heerlijk werkje om 's avonds te doen met een muziekje erbij. En het leuke is dat je ongeveer 7 gram katoen nodig hebt per zakje. Dus ideaal om je mandje restanten te laten slinken. Voor een jarige job die 5 jaar werd, haakte ik blauwe en groene PIP bags. Van een pijp van een oude spijkerbroek naaide ik een tas, zodat hij de PIP bags makkelijk mee kan nemen en handig op kan bergen.  De voorkant voorzag ik met mijn Bobbinhood van zijn naam. De achterkant kreeg een "kruisje-nulletje-s

Kerstjurkje

Met ons koor verzorgden we gisteravond samen met een ander koor een kerstconcert. Al die mooie kerstliederen geven een écht kerstgevoel bij mij. Zowel het oefenen in de voorliggende weken als het concert zelf was zo leuk! Ik was niet best bij stem, maar toch enorm genoten.  Kledingvoorschrift was zwart met een rood accent. In mijn kast hangt wel een zwarte broek en een zwart vestje, maar niet meer op z'n mooist. Sinds de super leuke workshop "pasvorm & kleur" bij Atelier NieNie weet ik dat zwart niet de kleur is die mij het mooist staat. Maar goed ... het kledingvoorschrift ... dus toch zwart ;-) ... (Over die workshop in een latere post meer!) In mijn mailbox kwam het nieuwe patroon van Atelier NieNie voorbij. Een sweater, jurk en rok ineen. Heerlijk comfy in een gebreide stof en in een "nettere" stof ook heel geschikt voor gelegenheden. Aangezien het flink koud kan zijn in de kerk waar we zongen, leek me dit een ideaal patroon. Lange mouwen en er past nog