Doorgaan naar hoofdcontent

Verhuiskaart

Mieke is verhuisd. Ik heb haar nog nooit in het echt ontmoet, maar volg haar blog al vanaf het begin dat ik actief ben in blogland. Hoe we precies op elkaar blogs terecht zijn gekomen, weet ik eigenlijk niet. Wat ik wel weet, is dat het geweldig leuk is om elkaar te volgen, ideeën op te doen en elkaar ook zo af en toe echte post te sturen. Met kerst bijvoorbeeld en sinds ik weet wanneer ze jarig is, probeer ik er aan te denken om ook dan een kaartje te sturen. 


Via haar blog volg ik haar verhuisplannen. Onlangs kreeg ik een mailtje van Mieke met haar nieuwe adres. Op dat moment kwam ook het leuke idee van Studio Snailmail voorbij; een insteekmapje voor goodies. Dat inspireerde mij om een verhuiskaart à la zo'n insteekmapje te maken. 


Muziekpapier van de kringloop vormt de basis. Rose-rode stiksels houden de boel bij elkaar.


Erbij allemaal bloemen in dezelfde tinten. Bloemen zijn altijd een mooi cadeau voor een nieuw huis. Een kaart vol bloemen en in één van de vakjes stak ik een zakje (van patroontekenpapier) met zonnebloempitten. Met een beetje liefde en geduld heeft Mieke volgend jaar zonnebloemen op haar balkon staan. 


In het middelste vakje stopte ik losse thee (@trendingtea) om van een lekker kopje thee in het nieuwe huis te genieten en rechts een kaartje met een boodschap erop.


Voorop een stukje papier uit een oud woordenboek met het woord "verhuizen" erop.

 
"Mam, je hebt snailmail gemaakt," riep dochterlief enthousiast toen ze dit mapje zag. Erg leuk om te doen. De verhuizing van Mieke was een goede reden om met zo'n mapje te experimenteren. 


Erbij een envelop van een pagina uit het Snijbloemenboek van de kringloop. Uit datzelfde boek knipte ik ook enkele bloemen die op het mapje terug te vinden zijn. Mieke stuurde mij een heel lief mailtje dat de post goed overgekomen was. Altijd fijn om te weten. 

Reacties

 1. Het is één van de mooiste kaarten die ik ooit kreeg. Heel erg bedankt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. oh, wat een verwen-post. Ik volg Mieke ook al een tijd, ze is erg inspirerend, net als jij trouwens.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dit zijn toch geweldig leuke dingen om te maken!
  Je kan er zoveel liefde voor de creativiteit in kwijt en je hebt iets leuks om op te sturen.
  Ik ben altijd weer verbaasd hoe jij je Kringloop boeken gebruikt.....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Geweldig om jouw versie van het mapje te zien! Wat schreef je er een fijne blog over, dankjewel.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel leuk gemaakt met al die gevulde vakjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat heb je iets moois en speciaals van gemaakt.
  Zo leuk ook hoe je beschrijft waar en wat voor papier je hebt gebruikt.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk als je een berichtje achterlaat!
Dank je wel!

Populaire posts van deze blog

Afscheidscadeautjes

De vakantie staat voor de deur ... In mijn vorige blogpost schreef ik over de tas als afscheidscadeau voor de bijzondere juf van zoonlief. Ik maakte nog veel meer afscheids- en bedankcadeautjes! Afscheidscadeautjes voor mijn collega's. Na de zomervakantie wacht een nieuwe uitdaging (lees het hier) . Ik wilde graag zelf iets maken voor mijn collega's. Ze kennen mij toch als een creatieve collega ;-). Om hen veel geluk voor de toekomst te wensen, haakte ik heeeeel veel gelukspoppetjes. Een beetje geluk kan iedereen gebruiken en aangezien gelukt heel onwiskundig is ... je moet het namelijk delen om te vermenigvuldigen ... een toepasselijk cadeautje. Van twee houten kralen, een sleutelhangerring en allemaal verschillende kleuren katoen maakte ik deze gelukgspoppetjes. Terwijl ik aan het haken was, bedacht ik mij dat het ook leuke cadeautjes zijn voor de meesters en juffen om hen te bedanken voor het leuke schooljaar (net als voorgaande jaren) . Dus

Liefde op het eerste gezicht

Dit zou zo maar mijn lievelingsjasje kunnen gaan worden. Wie vaker meeleest, weet dat ik van jasjes houd. Het staat netjes ... fijn voor naar het werk ... en als je een goed exemplaar kiest, zit het ook lekker. Jasje aan als het wat frisser is, maar ook handig om uit te kunnen doen als het wat warmer is. Dan moet je natuurlijk wel zorgen voor een mooi shirt of bloesje onder het jasje. Anders is het jasje uitdoen geen optie. Daarom in deze blogpost een fijn jasje met een mooi shirt eronder ;-) Soms zie je van die stoffen waar je direct verliefd op bent. Liefde op het eerste gezicht. Zo ook met deze twee stoffen. Ze kwamen via een nieuwsbrief mijn mailbox binnenrollen. Heel vervelend ;-) Klik klik klik naar de bijbehorende website. Omdat ik voor het komende seizoen nog wel een jasje kan gebruiken, stopte ik de stoffen gauw in mijn winkelmandje.  Ditmaal geen nieuwe patronen. Ik pakte het jasjespatroon van vorig najaar/winter er weer bij. Die zat zo lekker, dus voor herhaling vatbaar. Me

Stoere markttas

De eerste maand van 2021 is bijna voorbij ... mijn naai-flow was ver te zoeken in deze maand. Thuis en vooral ook werk vroegen de nodige aandacht in deze bizarre tijd.  Wel kaartjes geknutseld, gehaakt en  onze kast geverfd . Ook heel leuke dingen waarvoor ik mijn vrije tijd in het weekend gebruikte.  Toch gebeurt dat niet zo vaak ... dat mijn naaimachine en locker zo lang stil staan. Naaien is ontspanning en maakt m'n hoofd leeg, maar vraagt ook ruimte in m'n hoofd ... Klinkt wat wazig misschien? Maar zo werkt het ongeveer bij mij ;-) Soms zijn er andere dingen die je aandacht vragen. Niks ergs aan. Des te groter was mijn smile vorige week toen ik heerlijk aan de slag ging met dit project.  Geïnspireerd door m'n schone zus - die ook een mooie tas maakte - haalde ik vorig weekend een stapel spijkerbroeken van zolder en ging ik aan de puzzel. Het idee was een stoere tas voor naar de markt. Voor het formaat ging ik uit van een grote shopper die je bij veel supermarkten en de