Doorgaan naar hoofdcontent

Zomerse items

In de weken voordat we op vakantie gingen, maakte ik nog wat zomerse items. Een short voor dochterlief en een short plus top voor mijzelf. 


Voor de shorts gebruikte ik het patroon Clara Culotte dat ik verkorte tot een short. Het patroon heeft zakken in de zijnaad. Ditmaal maakte ik zakken aan de voorzijde. Een paar steekzakken staan zo leuk bij een short van spijkerstof.

Ditmaal voegde ik geen striklint toe. Wel lusjes voor een riem. Beide shorts kregen één afwijkend lusje. Zie je ze op deze foto? ;-)


De top is er eentje buiten m'n comfortzone. Ik zag allerlei tops en blouses voorbij komen met ruffles. Ik vind het zo mooi vrouwelijk staan. Ik koos de Belle Top om te maken. De beschrijving geeft aan dat de top van allerlei soorten stof gemaakt kan worden. Iedere stof geeft natuurlijk zijn eigen effect aan de ruffles. Het dunne katoentje dat ik gebruikte, laat de ruffles wat breder uitstaan. Ik heb ook nog wel zin om een Bella Top van een ander stofje te maken. Kijken welk effect dat geeft. Ben namelijk heel blij met deze top.


De shorts en top gingen in de vakantiekoffers en hebben we veel gedragen. Op de eerste foto staan we in de beek op de camping. Deze beek is de landsgrens tussen Duitsland en Nederland. De kinderen hebben er heel wat uurtjes doorgebracht om verkoeling te zoeken, maar ook om fossielen te zoeken van pijlstaartinktvissen.


Het drielandenpunt was heel dichtbij onze vakantieplek. Ik vind het altijd zo'n bijzondere plek. Drie landen op één punt bij elkaar. Dichtbij het drielandenpunt is de Wilheminatoren. Vanaf deze toren heb je een prachtig uitzicht over de omgeving. We konden de camping zien, maar ook plekken waar we wandelden.
Na aanleiding van mijn vorige blogje werd er gevraagd of wij hinder ondervonden hadden van de wateroverlast in Zuid-Limburg. Het water was al flink gezakt toen wij in Limburg arriveerden. Op veel plekken was wel de schade te zien die het water veroorzaakt had. Aan de begroeiing langs de beek bij de camping kon je bijvoorbeeld goed zien hoe hoog het water gestaan had. In één van de volgende posten zal ik nog wat meer foto's hiervan laten zien. 
 

Het voelde soms wel wat dubbel: wij fijn aan het vakantievieren en anderen met flinke waterschade. Maar meerdere lokalen gaven juist aan blij te zijn met de vakantievierders, want zonder hen geen inkomsten. En ja, zo is het natuurlijk wel.

In de volgende blogpost meer vakantiekiekjes. Tot dan!

Patroon shorts: Clara Culotte - Wisj (verkort tot short)
Stof shorts: Textielstad

Stof top: Textielstad

Reacties

 1. De kleding is zo mooi!
  Wat een prachtige natuur daar, geniet ervan.
  PS. Ondertussen experimenteerde ik al een keer met DIY zeefdruk met een nylonkous en een borduurring. Als het op mijn blog staat ,zal ik het laten weten. 😉

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuke kleding heb je gemaakt. Dat afwijkende lusje is enig, goed bedacht. Fijn dat jullie het toch goed hadden in Limburg.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie kleding en mooie omgeving. En gelukkig maar dat jullie heen konden, voor jezelf maar zeker ook voor de ondernemers daar. Hoe moeten ze anders iets verdienen....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi, ik ben jaloers van je naai skills! en ja, wij waren vorige week ook in Belgisch Limburg en in de ardennen waar er overstromingen waren...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Erg leuke outfits heb je weer gemaakt, staat jullie goed! Het extra lusje vind ik een heel leuk detail.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk als je een berichtje achterlaat!
Dank je wel!

Populaire posts van deze blog

Afscheidscadeautjes

De vakantie staat voor de deur ... In mijn vorige blogpost schreef ik over de tas als afscheidscadeau voor de bijzondere juf van zoonlief. Ik maakte nog veel meer afscheids- en bedankcadeautjes! Afscheidscadeautjes voor mijn collega's. Na de zomervakantie wacht een nieuwe uitdaging (lees het hier) . Ik wilde graag zelf iets maken voor mijn collega's. Ze kennen mij toch als een creatieve collega ;-). Om hen veel geluk voor de toekomst te wensen, haakte ik heeeeel veel gelukspoppetjes. Een beetje geluk kan iedereen gebruiken en aangezien gelukt heel onwiskundig is ... je moet het namelijk delen om te vermenigvuldigen ... een toepasselijk cadeautje. Van twee houten kralen, een sleutelhangerring en allemaal verschillende kleuren katoen maakte ik deze gelukgspoppetjes. Terwijl ik aan het haken was, bedacht ik mij dat het ook leuke cadeautjes zijn voor de meesters en juffen om hen te bedanken voor het leuke schooljaar (net als voorgaande jaren) . Dus

Liefde op het eerste gezicht

Dit zou zo maar mijn lievelingsjasje kunnen gaan worden. Wie vaker meeleest, weet dat ik van jasjes houd. Het staat netjes ... fijn voor naar het werk ... en als je een goed exemplaar kiest, zit het ook lekker. Jasje aan als het wat frisser is, maar ook handig om uit te kunnen doen als het wat warmer is. Dan moet je natuurlijk wel zorgen voor een mooi shirt of bloesje onder het jasje. Anders is het jasje uitdoen geen optie. Daarom in deze blogpost een fijn jasje met een mooi shirt eronder ;-) Soms zie je van die stoffen waar je direct verliefd op bent. Liefde op het eerste gezicht. Zo ook met deze twee stoffen. Ze kwamen via een nieuwsbrief mijn mailbox binnenrollen. Heel vervelend ;-) Klik klik klik naar de bijbehorende website. Omdat ik voor het komende seizoen nog wel een jasje kan gebruiken, stopte ik de stoffen gauw in mijn winkelmandje.  Ditmaal geen nieuwe patronen. Ik pakte het jasjespatroon van vorig najaar/winter er weer bij. Die zat zo lekker, dus voor herhaling vatbaar. Me

Stoere markttas

De eerste maand van 2021 is bijna voorbij ... mijn naai-flow was ver te zoeken in deze maand. Thuis en vooral ook werk vroegen de nodige aandacht in deze bizarre tijd.  Wel kaartjes geknutseld, gehaakt en  onze kast geverfd . Ook heel leuke dingen waarvoor ik mijn vrije tijd in het weekend gebruikte.  Toch gebeurt dat niet zo vaak ... dat mijn naaimachine en locker zo lang stil staan. Naaien is ontspanning en maakt m'n hoofd leeg, maar vraagt ook ruimte in m'n hoofd ... Klinkt wat wazig misschien? Maar zo werkt het ongeveer bij mij ;-) Soms zijn er andere dingen die je aandacht vragen. Niks ergs aan. Des te groter was mijn smile vorige week toen ik heerlijk aan de slag ging met dit project.  Geïnspireerd door m'n schone zus - die ook een mooie tas maakte - haalde ik vorig weekend een stapel spijkerbroeken van zolder en ging ik aan de puzzel. Het idee was een stoere tas voor naar de markt. Voor het formaat ging ik uit van een grote shopper die je bij veel supermarkten en de