Slof ... ik houd ervan. De combinatie van de bodem met amandelspijs, room en (meestal) fruit ... mmmmm! Ik had er nog nooit eentje zelf gebakken. Een slof bakken stond al wel heel lang op mijn wensenlijstje.
Vorige week met Vaderdag had m'n schoonmoeder een slof gebakken. De sloffenring kwam van de boerderijwinkel bij ons in de buurt. Gistermiddag haalden dochterlief en ik haar nieuwe fiets bij de fietsenmaker op. Die moest natuurlijk even getest worden, dus fietsten we naar de boerderijwinkel.
We kochten een sloffenring en aardbeien (want in onze eigen tuin zijn de aardbeien nog groen ;-)) en gingen gezellig samen aan de bak.
Van de week kwam ik via via een recept tegen voor slof zonder geraffineerde suikers. Een perfect recept voor als je een beetje op suikers let. De bodem wordt gezoet met kokosbloesemsuiker, het spijs maak je met amandelmeel en de room wordt gezoet met honing. Het recept vind je hier.
Jullie snappen vast dat er nog vele sloffenvariaties getest "moeten" worden!
Fijne weekend verder!
Die ziet een niet alleen lekker, maar ook heel mooi uit.
BeantwoordenVerwijderenHet was vast binnen een mum van tijd op.
De eerste slof is goed gelukt. Hij ziet er mooi en lekker uit. en zo te lezen was hij heerlijk.
BeantwoordenVerwijderenIk ken het inderdaad nog niet en zal dat binnenkort eens bakken.
BeantwoordenVerwijderenThx.
Groetjes Sofie
Wat ziet dat er lekker uit. Ik had ook nog nooit een slof gemaakt maar kreeg met kerst een sloffen maak pakket van mijn schoonouders. Super leuk. Gewacht tot er aardbeien waren en de slof gemaakt. Echt heel lekker. Je slof ziet er echt super mooi uit.
BeantwoordenVerwijderenFijne dag.
Lieve groetjes,
Emily
Oooo, wat ziet dat er lekker uit! Ik ben ook dol op aardbeienslofjes...
BeantwoordenVerwijderenHet ziet er heerlijk uit. En op deze manier nog veel gezonder ook.
BeantwoordenVerwijderen