Doorgaan naar hoofdcontent

Tekentas

Een jarige jet van 8 jaar was in het voorjaar erg enthousiast over de tekentas van dochterlief. Dus toen we de uitnodiging voor haar verjaardag ontvingen, hoefden we niet lang na te denken over een cadeautje. 


Dezelfde stofjes werden van zolder gehaald, de tekentas van dochterlief erbij voor de maten en aan de slag. 


Een mooi tekenblok en doos met kleurpotloden uit de winkel en ons cadeautje was compleet.



De jarige was er heel blij mee!

Reacties

 1. Leuk weer! Waar bestel of haal jij de stofjes? Zo leuk deze weer!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dit stofje is van Ikea. Hij ligt al een tijdje in de lapjeskast. Denk niet meer verkrijgbaar nu. Ik shop bij verschillende adresjes (in stenen winkels, maar sinds Corona ook online).

   Verwijderen
 2. Wat een super leuk cadeautje! Het stofje is ook erg mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi kado, en handig deze keer, je weet zeker dat het in de smaak valt!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk, origineel cadeau en het stofje maakt het extra leuk.

  Groetjes en fijne dag, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Echt zo'n leuk cadeau. Mooi gemaakt en altijd klaar om mee te nemen.
  Groetjes
  Marita

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een enig kado. Ik vind het zo leuk om steeds maar weer te zien wat je allemaal maakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dit zijn toch TE leuke kadootjes.
  En helemaal met dit gezellige stofje.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk als je een berichtje achterlaat!
Dank je wel!

Populaire posts van deze blog

Afscheidscadeautjes

De vakantie staat voor de deur ... In mijn vorige blogpost schreef ik over de tas als afscheidscadeau voor de bijzondere juf van zoonlief. Ik maakte nog veel meer afscheids- en bedankcadeautjes!



Afscheidscadeautjes voor mijn collega's. Na de zomervakantie wacht een nieuwe uitdaging (lees het hier). Ik wilde graag zelf iets maken voor mijn collega's. Ze kennen mij toch als een creatieve collega ;-).



Om hen veel geluk voor de toekomst te wensen, haakte ik heeeeel veel gelukspoppetjes. Een beetje geluk kan iedereen gebruiken en aangezien gelukt heel onwiskundig is ... je moet het namelijk delen om te vermenigvuldigen ... een toepasselijk cadeautje.



Van twee houten kralen, een sleutelhangerring en allemaal verschillende kleuren katoen maakte ik deze gelukgspoppetjes.



Terwijl ik aan het haken was, bedacht ik mij dat het ook leuke cadeautjes zijn voor de meesters en juffen om hen te bedanken voor het leuke schooljaar (net als voorgaande jaren). Dus haakte ik nog meer poppetjes ... Heel …

PIP bags

PIP bags ... dé hit op Instagram ...

Ik was gewaarschuwd ... het zou verslavend zijn ... toch begonnen ... en ja, ze hebben gelijk!


Voor wie denkt: "Waar heb je het over? Pip bags?" Dit zijn kleine gehaakte zakjes die je vult met bonen, mais, steentjes of kraaltjes. Je kunt er van alles en nog wat mee doen. Het zijn net pittenzakjes. Die kennen jullie vast wel van de gymles. Laura @dehaakzolder heeft dit leuks bedacht.


Heel eenvoudig om te maken. Een heerlijk werkje om 's avonds te doen met een muziekje erbij. En het leuke is dat je ongeveer 7 gram katoen nodig hebt per zakje. Dus ideaal om je mandje restanten te laten slinken.


Voor een jarige job die 5 jaar werd, haakte ik blauwe en groene PIP bags. Van een pijp van een oude spijkerbroek naaide ik een tas, zodat hij de PIP bags makkelijk mee kan nemen en handig op kan bergen. 




De voorkant voorzag ik met mijn Bobbinhood van zijn naam. De achterkant kreeg een "kruisje-nulletje-speelveld". Aan de tas hing ik een kaart…

BIJ-zonder schooljaar

Het was een bijzonder jaar. Een schooljaar waarin je een aantal maanden onderwijs-op-afstand hebt ... wie had dat ooit kunnen bedenken? En toch gebeurde het in schooljaar 2019-2020. We sloegen ons er dapper doorheen. Hard werken was het. 

Nu staat er een welverdiende vakantie voor de deur. De kinderen mogen al genieten van het "niets moeten". Zelf rond ik volgende week nog een paar dingen voor mijn werk af en zet daarna de werktas voor een paar weken in de kast. Heerlijk!

Om de meesters en juffen op school, bij de piano- en theaterles te bedanken haakte ik bijtjes. Op internet speurde ik naar een geschikt patroon. De één was vrij groot en de ander weer heel klein. Met die bijtjes als inspiratie haakte ik een formaatje dat aan je sleutelbos past. Vind je het ook leuk om bijtjes te haken? Onderaan deze blogpost vind je de beschrijving. 

Eraan een mooi kaartje waar zoon- en dochterlief iets liefs opschreven. 

Terwijl ik aan de haak was, bedacht ik dat de bijtjes ook leuk in ons sei…