Doorgaan naar hoofdcontent

BIJ-zonder schooljaar

Het was een bijzonder jaar. Een schooljaar waarin je een aantal maanden onderwijs-op-afstand hebt ... wie had dat ooit kunnen bedenken? En toch gebeurde het in schooljaar 2019-2020. We sloegen ons er dapper doorheen. Hard werken was het. 


Nu staat er een welverdiende vakantie voor de deur. De kinderen mogen al genieten van het "niets moeten". Zelf rond ik volgende week nog een paar dingen voor mijn werk af en zet daarna de werktas voor een paar weken in de kast. Heerlijk!


Om de meesters en juffen op school, bij de piano- en theaterles te bedanken haakte ik bijtjes. Op internet speurde ik naar een geschikt patroon. De één was vrij groot en de ander weer heel klein. Met die bijtjes als inspiratie haakte ik een formaatje dat aan je sleutelbos past. Vind je het ook leuk om bijtjes te haken? Onderaan deze blogpost vind je de beschrijving. 


Eraan een mooi kaartje waar zoon- en dochterlief iets liefs opschreven. 


Terwijl ik aan de haak was, bedacht ik dat de bijtjes ook leuk in ons seizoenshoekje zouden staan. Dus haakte ik nog eventjes verder. 
Zo maak je de bijtjes:

1. Haak met geel 6 vasten (v) in een magische ring
2. 2 v in v (=12)
3. 12 v
4. 1 v, 2 v in v (=18)
5. 2 v, 2 v in v (=24)
6. 24 v
7-8. Wissel naar zwart; 24 v
9. Wissel naar geel; 24 v
10. 2 v, 2 v samenhaken (=18)
11. Wissel naar zwart; 18 v
Vul het bijtje nu op!
12. 1 v, 2 v samenhaken (=12)
13. 2 v, 2 v samenhaken (=9)
14. 1 v, 2 v samenhaken (=6)

Haal de draad door alle v, trek aan en hecht af.
Borduur twee oogjes d.m.v. een Franse knoop.
Knip uit tule een vleugeltje. 
Haal bovenop een stukje touw door het bijtje, leg het stukje tule erop en knoop vast. Haal het touw eventueel door een sleutelhanger ring en maak bovenin een knoop.


Je BIJ-zondere cadeautje is klaar! Ga je ook aan de haak? Deel je creatie op IG met #bijzonderbij en/of laat hieronder een linkje achter naar je blog. Kom ik een kijkje bij jou nemen! Het huis van onze buren is nog in aanbouw. Op hun kavel groeien deze enorme bossen gele bloemen grenzend aan onze achtertuin. Tussen het Koolzaad - Brassica Napus zoemen heel veel (echte) bijen. Een prachtig gezicht!

Reacties

 1. Prachtig! Mooi idee,mooie tekst. Heel lief van je!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel leuk en origineel! Een bijzonder schooljaar was het zeker. Geniet over een week lekker van je zomervakantie.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een top idee ius dit nou weer!!
  Zo leuk gemaakt én lief met de tekst erbij.
  Die 3 die in jullie seizoen hoekje rondvliegen passen daar voorlopig mooi.
  Geniet van je (bijna) vakantie.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een ontzettend leuk cadeau. Echt heel leuk. Mooie woordspeling ook met Bij-zonder. Geniaal. Bedankt voor het delen van het patroon.
  Fijn weekend.

  Lieve groetjes,
  Emily

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Super bedacht en bedankt voor het patroon. Ik sla het op voor je-weet-maar-nooit.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Bijzonder idee om op iedereen met deze leuke bijtjes te bedanken. En dan lekker samen genieten van de vakantie.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een raar jaar, zeg dat wel. En wat super dat jullie de leerkrachten op deze leuke manier bedanken. Dat wordt zeker gewaardeerd.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een prachtige bijen...ze zoemen de zon tegemoet. Leuk om te maken en te geven.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk als je een berichtje achterlaat!
Dank je wel!

Populaire posts van deze blog

Afscheidscadeautjes

De vakantie staat voor de deur ... In mijn vorige blogpost schreef ik over de tas als afscheidscadeau voor de bijzondere juf van zoonlief. Ik maakte nog veel meer afscheids- en bedankcadeautjes! Afscheidscadeautjes voor mijn collega's. Na de zomervakantie wacht een nieuwe uitdaging (lees het hier) . Ik wilde graag zelf iets maken voor mijn collega's. Ze kennen mij toch als een creatieve collega ;-). Om hen veel geluk voor de toekomst te wensen, haakte ik heeeeel veel gelukspoppetjes. Een beetje geluk kan iedereen gebruiken en aangezien gelukt heel onwiskundig is ... je moet het namelijk delen om te vermenigvuldigen ... een toepasselijk cadeautje. Van twee houten kralen, een sleutelhangerring en allemaal verschillende kleuren katoen maakte ik deze gelukgspoppetjes. Terwijl ik aan het haken was, bedacht ik mij dat het ook leuke cadeautjes zijn voor de meesters en juffen om hen te bedanken voor het leuke schooljaar (net als voorgaande jaren) . Dus

Liefde op het eerste gezicht

Dit zou zo maar mijn lievelingsjasje kunnen gaan worden. Wie vaker meeleest, weet dat ik van jasjes houd. Het staat netjes ... fijn voor naar het werk ... en als je een goed exemplaar kiest, zit het ook lekker. Jasje aan als het wat frisser is, maar ook handig om uit te kunnen doen als het wat warmer is. Dan moet je natuurlijk wel zorgen voor een mooi shirt of bloesje onder het jasje. Anders is het jasje uitdoen geen optie. Daarom in deze blogpost een fijn jasje met een mooi shirt eronder ;-) Soms zie je van die stoffen waar je direct verliefd op bent. Liefde op het eerste gezicht. Zo ook met deze twee stoffen. Ze kwamen via een nieuwsbrief mijn mailbox binnenrollen. Heel vervelend ;-) Klik klik klik naar de bijbehorende website. Omdat ik voor het komende seizoen nog wel een jasje kan gebruiken, stopte ik de stoffen gauw in mijn winkelmandje.  Ditmaal geen nieuwe patronen. Ik pakte het jasjespatroon van vorig najaar/winter er weer bij. Die zat zo lekker, dus voor herhaling vatbaar. Me

Stoere markttas

De eerste maand van 2021 is bijna voorbij ... mijn naai-flow was ver te zoeken in deze maand. Thuis en vooral ook werk vroegen de nodige aandacht in deze bizarre tijd.  Wel kaartjes geknutseld, gehaakt en  onze kast geverfd . Ook heel leuke dingen waarvoor ik mijn vrije tijd in het weekend gebruikte.  Toch gebeurt dat niet zo vaak ... dat mijn naaimachine en locker zo lang stil staan. Naaien is ontspanning en maakt m'n hoofd leeg, maar vraagt ook ruimte in m'n hoofd ... Klinkt wat wazig misschien? Maar zo werkt het ongeveer bij mij ;-) Soms zijn er andere dingen die je aandacht vragen. Niks ergs aan. Des te groter was mijn smile vorige week toen ik heerlijk aan de slag ging met dit project.  Geïnspireerd door m'n schone zus - die ook een mooie tas maakte - haalde ik vorig weekend een stapel spijkerbroeken van zolder en ging ik aan de puzzel. Het idee was een stoere tas voor naar de markt. Voor het formaat ging ik uit van een grote shopper die je bij veel supermarkten en de