zondag 22 januari 2017

Feestelijke bloem & schaatsplezier

Vanaf mijn twaalfde zong ik bij een jongerenkoor. Jarenlang met heel veel plezier gezongen. Totdat koor, werk en kinderen niet zo goed meer met elkaar combineerden. Iedere keer als ik ze hoor zingen, krijg ik zo'n soort gevoel van heimwee. Veel liederen kan ik ook gewoon nog meezingen. Soms zit er een nieuw ingestudeerd lied bij, dan luister ik heerlijk. 


Een paar jaar geleden vroegen ze oud-leden om mee te zingen tijdens een jubileumconcert. Ik maakte een vreugde-dansje en zong weer met veel plezier mee. In het afgelopen najaar deden ze weer een oproepje. Nu voor een wat groter project ... de Top2000 Afterparty! We hebben hard geoefend en gisteravond was het dan zover. Enorm van genoten. Het was een waar feestje om weer mee te mogen zingen.


Kledingvoorschrift voor het concert was zwart met een rood accent. En zo kwam het dat ik vorig weekend rode stof, naald & draad en een zwarte knoop ter hand nam. Ik maakte een bloem volgens haar patroon. Een aanrader voor als je een leuke bloem ergens op wilt maken!

En het leuke was dat ik heel veel leuke reacties kreeg van mijn mede-koorleden. "Die heb je zeker zelf gemaakt!"


Voor vandaag hadden we geen bijzonderheden gepland en toch werd het een bijzondere dag! We knoopten vanmiddag de ijzers onder en schaatsten voor het eerst in onze eigen achtertuin. Het is een kleine sloot, maar groot genoeg voor een hele middag schaatsplezier voor kleine mensen. Het ijs op de sloot was niet dik genoeg voor grote mensen en zo zat ik zo maar in januari op een bankje in de achtertuin met een kopje thee toezicht te houden op het schaatsen net zoals ik in de zomer wel eens toezicht hield op het zwembad van achter de naaimachine ;-). Ondertussen na te genieten van de mooie zaterdagavond. Een bijzondere dag ... meer heeft een mens niet te wensen ...6 opmerkingen:

 1. Het was een feest om te luisteren naar de Top 2000 Afterparty. Geweldig!!

  En wat een pracht tafereel van de kinderen op het ijs. Genieten of niet vanaf het terras??

  je trouwe volger

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik word meteen blij van deze post! Zo fijn dat je hebt genoten van het zingen en van je spelende kinderen! Inderdaad, een mens heeft niet zo veel nodig om gelukkig te zijn..
  Fijn week, Sigrid

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie bloem. Zeer logisch dat je daar zoveel complimenten over kreeg. Het is een echte blikvanger.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Klinkt als een heel mooi, bijzonder weekend!!
  Heerlijk, dat zijn de bonus weekenden 😉
  Volgens mij heb ik ooit ook van zulke bloemen gemaakt, ik ga je link even bekijken, ze zin iet moeilijk, maar oh zo leuk (om te maken en te dragen)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, die ken ik inderdaad!!!
   Ik vind je rode bloem/accent echt heel erg mooi.
   Helemaal bij dat zwart, zeer stijlvol gedaan.

   Verwijderen
 5. Wat een genot, schaatsen in je eigen achtertuin. Mijn schatten en ik hebben ook genoten van het natuurijs afgelopen weekend.
  Een heel leuke bloem heb je gemaakt, een echte ene catcher. En superleuk dat je mee mocht zingen voor de het feestje van de top 2000!

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk als je een berichtje achterlaat!
Dank je wel!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...