zondag 1 mei 2016

Sportieve jurk

De stof lag geknipt en wel al een paar weken in de kast te wachten ... Het kwam er maar niet van om hem af te maken. Tussendoor waren er allerlei andere (ook heel leuke!) naaiprojecten. Afgelopen dinsdag was een schooldag voor de kinderen en een vrije dag voor mij. Bonusdag!! Dus lekker achter de naaimachine gekropen en van de stof een sportieve jurk gemaakt.


De stof (en het mooie koord) kocht ik hier. Het patroon is model 16 uit Knip Mode januari 2016. Ik kocht het patroon als PDF-bestand en kreeg heel lieve hulp bij het plakken. "Het is nog groter dan ik ben, mam! Kijk maar ..."


Voor een zomerse look maakte ik drie-kwart-mouwen. Ik had jurkjes op internet voorbij zien komen met zo'n mouwtje en paste dit ook bij mijn jurk toe.Zoonlief van 8 jaar verzorgde wederom de fotoshoot. Dat doet 'ie knap hè?

Direct na het knippen (al een paar weken geleden dus) zag ik dat er nog een stukje stof over was. Genoeg voor een simpel jurkje voor dochterlief. Nog nooit naaide ik een jurk voor haar en een jurk voor mijzelf uit dezelfde stof. Eens moet de eerste keer zijn ;-).


Als basis gebruikte ik dit patroon en voegde een "aangeknipt" mouwtje toe. Gelijk geknipt en ook in de afgelopen week genaaid. Met een heel blij meisje als resultaat :-).

4 opmerkingen:

 1. De jurk is erg leuk geworden! En leuk dat moeder en dochter nu eens in hetzelfde gestoken zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuke jurkjes zeg.
  Juist leuk, hetzelfde stofje voor jullie samen en door de verschillende modellen en koortjes lijken ze niet echt op elkaar.
  Ik hou er wel van hoor, hetzelfde (en toch anders)
  Hopen op heel veel mooi weer, zodat ze lekker van aan kunnen, die jurkjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh....wat een prachtig plaatje, twee jurkjes uit die lap.
  Prachtig duo!!! Echt mooi geworden hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bedankt voor jullie leuke reacties, Jolanda, Daphne en mams!
  We hebben de jurkjes al mooi samen gedragen. Nu nog met legging en broek eronder. Binnenkort hopelijk met blote benen :-).

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk als je een berichtje achterlaat!
Dank je wel!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...