vrijdag 29 april 2016

Maaksels voor de koninklijke praalwagen

Vier weken geleden postte ik een berichtje waarin ik schreef dat ik iets super leuks voor de praalwagen van de school van de kinderen gemaakt had. Zie hier het resultaat ...


Twee lampionnenoptochten ... één op de avond vóór Koningsdag en één óp Koningsdag. De eerste avond bij onze "buurplaats" en de tweede avond bij ons in het dorp. Al jarenlang een prachtige traditie. Eerst op Koninginnedag en nu dus op Koningsdag. Scholen, verenigingen, buurten en individuen maken een wagen versierd met lampionnen. Vooral erg mooi natuurlijk als het 's avonds donker wordt. De kinderen van groep 2, 3 en 4 mogen elk één avond op de wagen zitten. Sinds vorig jaar lopen er van onze school ook kinderen uit de hogere groepen achter de wagen. Dochterlief mocht tijdens de eerste avond met haar groep op de wagen zitten. Zoonlief mocht beide avonden achter de wagen lopen.

Een groepje enthousiaste ouders had dit jaar als thema Madagaskar bedacht. Andere ouders (waaronder ik) hebben geholpen bij het bouwen, knutselen en versieren. Petje af voor de commissie. Heel veel werk hebben zij verzet. Er zijn heel veel kosteloze materialen heel creatief ingezet. Melkflessen werden lampions, koffiefilters werden vlinders en oude stoelkussens zijn omgetoverd tot mooie bladeren. Super knap bedacht allemaal! Complimenten voor hen!

Jij bent creatief, hè? Kun jij ook een giraf voor de praalwagen maken? Een lange nek met een kop erop. Een vader timmert een kist. En dan is het de bedoeling dat die giraffennek uit de kist steekt. Net als in de film wanneer de beesten aanspoelen op het strand ...

Ja, leuk! Maar ja, hoe doe je dat? Flink gestruind op internet, wat schetsen gemaakt, een patroon getekend en aan de slag. Met oude gordijnen, restanten van de zolder, een restje stof van schone zus, lapjes vilt uit de knutselbak van dochterlief en klosjes garen uit de voorraad.Ik vroeg manlief om mee te denken. Want vulling uit de winkel is niet goedkoop. Heeft één van de ouders geen dieren bij huis, vroeg hij. Die hebben vast wel stro. Al gauw kreeg ik een zak stro van één van de ouders en kon de giraf opgevuld worden. Zoiets had ik nog nooit eerder gemaakt. Zo'n dierenhoofd is niet direct de eerste decoratie waar ik aan denk bij het inrichten van een huis ;-). Wat was het leuk om te doen zeg!!! Een mooie uitdaging. Daar kwam de vraag of ik nog meer dieren kon maken. Tuurlijk. Hartstikke leuk om te doen. 


Bij de kringloopwinkel vond ik een heel dun topje met een zebraprintje. Ik knipte de patroondelen uit een wit laken en stikte het zebralapje er op de naadwaarde op. Een dag later was ook de zebra klaar. 
Ook tekende ik een patroon voor een neushoorn en een andere moeder naaide hier een mooi dier van.Een klein beetje trots was ik wel hoor toen de zebra en giraf een plekje op de praalwagen kregen. Tijdens de eerste avond liep ik zelf mee naast de wagen. Leuk om de optocht ook vanaf die kant mee te maken. En op de tweede avond was het prachtig om al die mooie wagens voorbij te zien komen met die glunderende kinderkopjes erop en erachter! Heeeel koud was het en nat, maar desondanks: genieten in veelvoud ...


De linker ringstaartmaki is dochterlief. Lekker warm ingepakt. Ze vond het super leuk. Onderaan zie je het bovenste stukje van een "Afrikaanse vrouw" ... dat ben ik :-).


Helemaal rechts loopt zoonlief als matroos. Ook hij vond het heel leuk. Volgend jaar doe ik weer mee, mam!

6 opmerkingen:

 1. Wat ontzettend leuk! Ook ik heb dit jaar voor het eerst mee geholpen voor de optochtwagen van school. Maar dat was op naaigebied een stuk minder indrukwekkend... Heel gaaf dit!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk hè om aan zo'n wagen mee te helpen. Meestal op een heel andere manier creatief bezig zijn dan dat je thuis doet.

   Verwijderen
 2. Wat een geweldige Creatievelinge ben jij!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super leuk allemaal....prachtig al die creativiteit van jou
  en natuurlijk van vele anderen. De complimenten!!

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk als je een berichtje achterlaat!
Dank je wel!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...