dinsdag 1 maart 2016

Voorjaarssetje

Het is al weer maart. En maart roert zijn staart ... Hoewel we onze winterkleding nu nog heel goed aan kunnen hebben, beginnen de voorjaarskriebels bij mij ook altijd al wel te komen in deze maand. Bijna altijd komt er een nieuw stelletje voor mijn verjaardag in maart. Vaak zelfgemaakt (klik! en klik!) en een andere keer gewoon uit de winkel.

Vrijdagavond scoorde ik een aantal leuke stofjes bij Dinie Kleine. Of "mijn" stofjes nog kledingstukken worden voor mijn verjaardag weet ik niet. Het eerste voorjaarssetje voor dochterlief is in ieder geval al wel af. 


De basis voor het shirtje is dit jurkje. Ik kortte de mouwen en de lengte in, zodat het een T-shirt werd. Een prachtige kwaliteit stof. Van dit shirtje gaat ze dit voorjaar en deze zomer heel veel plezier hebben.


Het patroon voor het rokje komt uit dezelfde winkel als de stof. Het rokje hing daar in de winkel te pronken. En hoewel ik meestal mijn eigen draai aan kleding maken geef, vond ik dit rokje te mooi om niet ook zelf te maken. 

Laat het mooie weer maar komen :-) ...

3 opmerkingen:

  1. Ach...wat mooi geworden. Staat dochterlief geweldig. Goed bezig in je vakantie.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuke set! Rokje is helemaal af met de sierstiksels en de sterren.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Erg leuk geworden! Wat heerlijk dat je dit nog voor je dochter mag maken. Ik maakte vroeger ook zoveel kleertjes voor Kimberley....maar helaas kleine meisjes worden groter en dan willen ze opeens geen zelf gemaakte kleding meer.

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk als je een berichtje achterlaat!
Dank je wel!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...