Kerstvakantie ... Boffen, want ik mag samen met de kinderen heerlijk genieten van twee weekjes "lekker aanrommelen". Voordat de vakantie begon, maakten we lekkere kerstchocolade voor de meesters en juffen. Erbij een mooie kerstkaart, geschilderd door zoon- en dochterlief.
Ook zin in zulke lekkere chocolaatjes?
Je hebt nodig:
Zo maak je het:
Nog meer lekkers dit weekend! Ik had een date met de club van 4 en trakteerde hen op een lekker diner. De komst van gasten aan tafel is voor mij altijd een heel goede reden voor experimenten in de keuken! Mocht je ook "eters" krijgen, dan zijn dit zeker aanraders.
Focaccia met roomboter. Het recept komt van "Uit de keuken van Levine"; een site vol heerlijke broodrecepten.
Lasagne bolognese met bechamelsaus. De inspiratie komt van "Uit Pauline's keuken". De salami laat ik altijd achterwege. Naast de gezeefde tomaten voeg ik ook een blikje tomatenblokjes toe. Als kruiden gebruik ik de mix van "Lekker & simpel". Een beetje van dit en dat en een beetje van mijzelf dus ;-)
En als toetje Panna cotta uit het boek "Uit Pauline's keuken". Ik maakte er frambozensaus bij (100 gram diepvriesframbozen verwarmen met een tl citroensap en el honing, beetje in laten koken en vlak voor het serveren over de panna cotta gieten).
Ook zin in zulke lekkere chocolaatjes?
- 100 gram pure chocolade
- 30 gram roomboter
- klein handje gehakte noten en/of rozijnen
- vormpjes (dit keer gebruikten wij een kerstvorm, hier gebruikten wij een visjesvorm en hier een hartjesvorm)
Zo maak je het:
- Smelt 3/4 deel van de chocolade au bain marie.
- Zodra dit gesmolten is, pannetje van het vuur halen en de rest van de chocolade en boter erdoor roeren (door de warmte smelt dit ook; het geheel mag niet te heet worden, omdat dit de smaak niet ten goede komt).
- Giet of schep het mengsel in de vorm en strijk dit glad met een spatel.
- Verdeel de noten en/of rozijnen erover.
- Goed af laten koelen en smullen maar ... of leuk verpakken en cadeau geven ;-).
Nog meer lekkers dit weekend! Ik had een date met de club van 4 en trakteerde hen op een lekker diner. De komst van gasten aan tafel is voor mij altijd een heel goede reden voor experimenten in de keuken! Mocht je ook "eters" krijgen, dan zijn dit zeker aanraders.
Focaccia met roomboter. Het recept komt van "Uit de keuken van Levine"; een site vol heerlijke broodrecepten.
Lasagne bolognese met bechamelsaus. De inspiratie komt van "Uit Pauline's keuken". De salami laat ik altijd achterwege. Naast de gezeefde tomaten voeg ik ook een blikje tomatenblokjes toe. Als kruiden gebruik ik de mix van "Lekker & simpel". Een beetje van dit en dat en een beetje van mijzelf dus ;-)
En als toetje Panna cotta uit het boek "Uit Pauline's keuken". Ik maakte er frambozensaus bij (100 gram diepvriesframbozen verwarmen met een tl citroensap en el honing, beetje in laten koken en vlak voor het serveren over de panna cotta gieten).
Reacties
Een reactie posten
Leuk als je een berichtje achterlaat!
Dank je wel!