Ik kreeg zo'n laagjes-weckpot cadeau. Een pot met laagjes meel, suiker, chocolade en pecannoten. Ik voegde er zelf nog boter en een ei aan toe. Alles mengen, mooie ronde koekjes vormen en hup ... in de oven. Ze waren heeeeeerlijk! Manlief was ook erg enthousiast.
Dat smaakte naar meer. Helaas kwam er nog niet nog zo'n cadeautje voorbij ;-). Dus ging ik zelf aan de slag. Vanmiddag uit school hadden de kinderen wel wat lekkers verdiend bij de thee na deze eerste schoolweek vol nieuwe indrukken. Mmmmm ...
En omdat wij deze zachte chocolade koekjes zo overheerlijk vinden, deel ik het recept graag met jullie.
Dit heb je nodig:
Zo maak je het:
Smul ze! Laat je weten of ze bij jullie ook zo goed in de smaak vallen? Leuk!
Dat smaakte naar meer. Helaas kwam er nog niet nog zo'n cadeautje voorbij ;-). Dus ging ik zelf aan de slag. Vanmiddag uit school hadden de kinderen wel wat lekkers verdiend bij de thee na deze eerste schoolweek vol nieuwe indrukken. Mmmmm ...
En omdat wij deze zachte chocolade koekjes zo overheerlijk vinden, deel ik het recept graag met jullie.
Dit heb je nodig:
- 100 gram roomboter
- 150 gram ruwe rietsuiker (Ik bak graag met rietsuiker, maar gewone suiker kan ook. Half witte en half bruine basterdsuiker zorgt voor een mooie kleur.)
- 1 ei
- 1/2 tl vanille aroma
- 225 gram tarwebloem
- 1/4 tl zout
- 1/2 tl backing soda
- 50 gram pecannoten
- 75 gram pure chocolade (of chocolate chips)
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 180 graden (hete lucht: 160 graden)
- Verwarm de boter 30 seconden in de magnetron of au bain marie. De boter moet net zacht zijn, dus zeker niet heet!
- Mix de boter en suiker schuimig.
- Voeg het ei en de vanille aroma toe. Mix dit zo'n 20 seconden door elkaar.
- Doe de bloem, het zout en de backing soda erbij en mix tot plakkerige kruimels.
- Maak er met je handen een mooie bol van.
- Hak de noten en chocolade. Meng dit door het deeg.
- Verdeel het deeg in 24 bolletjes. Leg deze op een bakplaat en druk ze iets plat.
- Bak de koekjes 9 tot 11 minuten in de oven. Ze moeten er droog uitzien met een heel licht bruine kleur. Bak ze vooral niet te lang, want dan verdwijnt die typische zachte bite, die de koekjes juist zo overheerlijk maakt.
- En dan komt het allermoeilijkste ... laat ze een half uurtje afkoelen ...
Smul ze! Laat je weten of ze bij jullie ook zo goed in de smaak vallen? Leuk!
Reacties
Een reactie posten
Leuk als je een berichtje achterlaat!
Dank je wel!