dinsdag 11 november 2014

Lampions en een gymtas

"11 november is de dag dat mijn lichtje branden mag!"


Soms moet ik "freubel-gerelateerde-mail" gewoon niet openen ... meestal veel te leuk ... 

Zo ook het mailtje van "Haken ... en meer"! Gelukkig kwam dit berichtje in mijn vakantie een paar weken geleden. 's Morgens opende ik dit mailtje. Nadat de boodschappen gedaan waren, pakte ik gauw draad en haaknaald om aan de slag te gaan. De kinderen vroegen zich af of het voor 11 november af zou zijn, want een lampion moest het worden voor St. Maarten. 's Avonds haakte ik de laatste paar steken. Wat een heerlijk projectje was dit!

Dochterlief liep er vervolgens de halve dag mee door de kamer vergezeld van het liedje "11 november is de dag ...". Ik vond hem veel te leuk om tot 11 november in de kast te leggen, dus voorzag ik de lampion van verlichting en heb ik inmiddels al een paar weken van een prachtige accessoire in mijn huiskamer kunnen genieten!En natuurlijk wilde zoonlief ook graag een zelfgemaakte lampion. Groot gelijk heeft hij! Ik kocht pas heel gave stof bij De Stoffenkraam. Had nog geen idee wat ik ervan wilde maken. Na de gehaakte lampion wist ik ook een leuke bestemming voor de voetbalstof. Hij hielp met het ontwerp: een randje gras, voetbalknopen en vlaggetjes eraan.Voor wie ook een lampion van stof wil maken: ik ben van plan om er een beschrijving van te maken. Niet op tijd voor St. Maarten 2014. Wel alvast heel op tijd voor 2015! ;-) Wordt vervolgd ...

Ook gebruikte ik een stuk van de voetbalstof voor een nieuwe gymtas voor zoonlief. Hetzelfde model als deze gymtas.Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk als je een berichtje achterlaat!
Dank je wel!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...