Weekend ... met iets lekkers bij de koffie ... mmmmmm!
Je hebt nodig:
Zo maak je het:
Variatietips:
Fijn weekend!
We bakten heerlijke cupcakes met abrikozen, rozijnen en pecannoten. Wil je ook cupcakes bakken zonder geraffineerde suikers? Hier volgt het recept!
- 100 gram volkorenmeel
- 100 gram bloem
- 1 el wijnsteenpoeder (of bakpoeder)
- snufje zout
- 1 ei
- 50 ml zonnebloemolie
- 175 ml karnemelk (of melk)
- 100 gr honing
- 10 gedroogde abrikozen
- handje rozijnen
- 10 pecannoten (of walnoten)
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Meng alle natte ingrediënten in een kom.
- Voeg volkorenmeel, bloem, wijnsteenpoeder en zout toe.
- Mix op lage stand totdat alles gemengd is. Mix nog enkele minuten op volle toeren.
- Snijd de abrikozen en noten in kleine stukjes.
- Meng de rozijnen, abrikozen en noten door het beslag.
- Schep het beslag in 10 cupcakevormpjes.
- Bak ongeveer 25 minuten in de oven.
- Laat afkoelen op een rooster en smullen maar!
Variatietips:
- Je kunt de abrikozen, rozijnen en noten ook weglaten voor cupcakes naturel.
- Of vervangen door appel, rozijnen en kaneel.
- Door een paar eetlepels cacao toe te voegen, krijg je chocoladecupcakes.
- Ach, het is gewoon een kwestie van kijken wat je in huis hebt ;-)!
Fijn weekend!
Reacties
Een reactie posten
Leuk als je een berichtje achterlaat!
Dank je wel!