Vorige week ging ik samen met dochterlief iets lekkers maken. Zij mocht kiezen wat. Ze koos voor chocoladecake. Nu heb ik een heel lekker recept (zie hier!), maar ik wilde graag een suikervrije variant - speciaal voor haar - maken. Al speurende op het internet kwam ik allerlei recepten tegen. Soms met wat minder makkelijk verkrijgbare ingrediënten. Daarom deed ik wat ideeën op, paste de ingrediënten na de eerste "bakpoging" nog wat aan en maakte daar uiteindelijk onderstaand recept van.
Je hebt nodig:
Zo maak je het:
Je hebt nodig:
- 175 gram roomboter (of margarine)
- 50 gram cacao
- 3 eieren
- 100 gram honing
- snufje zout
- 100 gram gemalen amandelen
- 50 gram volkorenmeel, speltmeel of tarwemeel
- 1/2 tl wijnsteenpoeder (bakpoeder)
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 170 graden (zelf bak ik graag met hetelucht en stel de oven dan op 150 graden in).
- Smelt de boter en cacao au bain marie.
- Klop de eieren, honing en zout met de mixer in een kom.
- Klop kort het chocolademengsel en de gemalen amandelen erdoor.
- Voeg het meel en de wijsteenpoeder toe en spatel alles luchtig door elkaar.
- Vet een cake- of brownieblik met wat boter in en bestuif met meel of leg een stukje bakpapier op de bodem. Je kunt ook 12 (papieren) muffinvormpjes gebruiken. Schep het mengsel erin.
- Bak in 30 tot 35 minuten gaar. De cake blijft iets smeuïg. (Bak eventueel iets langer voor een droger resultaat.)
- Even af laten koelen, uit de vorm halen en ... smullen maar!
mmmmm.........de chocoladecake was overheerlijk!!!!
BeantwoordenVerwijderenSuikervrij gebak is best moeilijk te vinden vind ik. Op mijn blog heb ik recept van muffins gezet, heel eenvoudig en snel te maken, en je kunt er eindeloos mee variëren. http://jufleej.blogspot.nl/2014/07/recept-van-de-week-muffin-met-appel.html
BeantwoordenVerwijderenDank je wel voor het linkje naar jouw blog. De muffins zien er lekker uit!
Verwijderen