De Sint is weer in het land ... een heel goede reden om het recept van onze overheerlijke zachte speculaas er weer bij te pakken!
Het recept heb ik ooit een keer uit m'n moeders receptenboek overgeschreven en zit nu goed opgeborgen in mijn eigen receptenmap.
Het is heel eenvoudig te maken. Voor een grote bakplaat heb je nodig:
500 gram zelfrijzend bakmeel
300 gram donker bruine basterd suiker
1 zakje vanillesuiker
1 ei
een snufje zout
250 gram roomboter (of margarine)
15 gram speculaaskruiden
Ingredienten mengen (schakel hierbij een hulppiet in voor het beste resultaat) ...
... en in een ingevette bakplaat doen.
In de oven op 175 graden (of 150 graden hete lucht) in ongeveer 25 minuten bakken.
Heel even af laten koelen, in stukken snijden en los halen van de bakplaat. Vervolgens verder af laten koelen. In een goed afsluitbare koektrommel bewaren.
Smullen maar!
Het recept heb ik ooit een keer uit m'n moeders receptenboek overgeschreven en zit nu goed opgeborgen in mijn eigen receptenmap.
Het is heel eenvoudig te maken. Voor een grote bakplaat heb je nodig:
500 gram zelfrijzend bakmeel
300 gram donker bruine basterd suiker
1 zakje vanillesuiker
1 ei
een snufje zout
250 gram roomboter (of margarine)
15 gram speculaaskruiden
Ingredienten mengen (schakel hierbij een hulppiet in voor het beste resultaat) ...
... en in een ingevette bakplaat doen.
In de oven op 175 graden (of 150 graden hete lucht) in ongeveer 25 minuten bakken.
Heel even af laten koelen, in stukken snijden en los halen van de bakplaat. Vervolgens verder af laten koelen. In een goed afsluitbare koektrommel bewaren.
Smullen maar!
Lekker!!!
BeantwoordenVerwijderenMoniquec
Het is nog niet op hoor! Je kunt nog komen proeven ;-)
Verwijderen