Doorgaan naar hoofdcontent

Posts

Posts uit juni, 2024 tonen

Zomerse jaarring (incl. DIY)

Voor mijn verjaardag kreeg ik een mooie houten jaarring. Hij staat in ons seizoenshoekje en vraagt natuurlijk om mee te gaan met de tijd van het jaar. Nu het zomer is, een zomerse look ... Pas kwamen hier al de softpebbles met zomerse kaartjes voorbij. Die brachten mij op het idee om bijtjes te haken. Vier jaar geleden deed ik dat ook om het BIJ-zondere schooljaar af te sluiten. Ik maakte er toen sleutelhangers van. Je vindt die bijen en het haakpatroontje hier .  Ditmaal haakte ik bijtjes, die ik op stokjes plaatste die precies in de jaarring passen. Voor de kleuren van de bijtjes liet ik mij inspireren door de poster vol bijen die we meenamen van één van de campings die we vorig jaar bezochten.  Ook zin om bijtjes te maken? Je maakt ze zo:  NB: Wil je bovenstaande afbeelding graag als PDF ontvangen, zodat je 'm gemakkelijk uit kunt printen? Mail dan naar: byik29[at]gmail[dot]com. Het bestand komt dan z.s.m. jouw kant op.  Je kunt zo ook als vingerpoppetjes gebruiken. Leuk voor k

Recept van de maand #9

Het is alweer de tweede vrijdag van de maand ... tijd om een lekker recept te delen. Het is een initiatief van Elisabeth . Op haar site vind je nog veel meer linkjes naar lekkere recepten. Dus als je nog inspiratie zoekt, neem gerust een kijkje bij haar ! Nog bedankt voor jullie leuke reacties op het vorige recept. Leuk om te lezen hoe jullie nasi maken en dat sommigen geïnspireerd zijn geraakt om met "mijn" recept aan de slag te gaan. Wij verbleven op de tweede vrijdag in mei op een camping met een matig mobiel bereik. Heerlijk ... want alle tijd om andere dingen te doen ... maar het resulteerde ook in weinig recepten lezen op jullie blogs. Deze maand weer een nieuwe ronde, nieuwe kansen ;-) In deze tijd van het jaar mogen wij altijd graag maaltijdsalades eten. We hebben een aantal recepten die geregeld terugkeren. Sommige al jarenlang. Nieuwe recepten uitproberen is ook altijd erg leuk.  In de Allerhande kwam deze salade voorbij: volkoren pastasalade met kikkererwten, tomaa

Wolfeest Joure

Het was er nog niet van gekomen, maar te leuk om niet te delen. Samen met paps en mams ging ik naar " Joure onder de wol ". Een wolfeest waar schapen geschoren worden en stands vol met wol, vilt en nog veel meer te zien zijn. Als je van echte wol houdt, zeker een aanrader. Het is een jaarlijks terugkerend feest.  Het zonnetje scheen heerlijk terwijl wij onze ogen uitkeken naar het moois op het gebied van wol. Een gezellig opgezet wolfeest rondom de kerk middenin het centrum van Joure.  Ik kocht heel mooi garen waar mams weer een leuk vestje voor mij van gaat breien.  We genoten van een heerlijk kopje koffie en namen een Friese lekkernij voor de thuisblijvers mee. Iedereen blij ;-)

Verjaardagskaarten met bijen

Vorig jaar scoorden we op één van de campings waar we waren een heel leuke poster vol met bijen en bloemen. Met een pons ponste ik heel veel bijen uit deze poster.  Daarvan maakte ik zomerse kaartjes voor in ons seizoenshoekje (zie vorige blogpost) en felicitatiekaarten. Twee bijen hebben geel in hun lijfjes. Het geel liet ik als accent terug komen in het washitape en een postzegel. De andere twee bijen zijn bruin grijs van kleur. Ook hier zocht ik oude postzegels en washitape in passende kleuren bij. Eén kaart ging vorige week op de post naar een vriend. De andere drie zijn voor de voorraad. 

Zomerse kaartjes

Vorige week rondde ik mijn opleiding af met een presentatie. Hiervoor haakte ik een paar extra soft pebbles of te wel "zachte stenen. In plaats van droogbloemen stak ik er een steker met een kaartje in. Een handige manier om beelden aan mijn woorden toe te voegen tijdens de presentatie. Over twee weken is de feestelijke diploma-uitreiking.  Terwijl ik kaarten maakte met afbeeldingen van bijen erop (zie volgende blogbericht) bedacht ik mij dat een paar zomerse kaartjes in ons seizoenshoekje ook leuk zouden zijn. Zo gezegd, zo gedaan.  Ze staan naast de jaarring die ik voor mijn verjaardag kreeg. Ik ben nog aan het broeden op zomerse items voor de jaarring. Misschien kan ik wel iets met de bijtjes uit deze blogpost . Ik ga eens wat uitproberen. Zo blijven m'n handen mooi bezig ;-)

Sterkte kaarten

Kaartjes om mensen te bemoedigen. Eentje verstuurden we vorige week en eentje voor de voorraad. Vorig jaar vond ik op één van de campings een mooie poster vol met bijen en bloemen. De bloemen ponste ik uit voor deze kaartjes. De bijen heb je hier al vaker voorbij zien komen. De komende dagen nog twee blogberichten met bijen ... dus wordt vervolgd ...  Tussen mijn oude postzegels op zoek gaan naar exemplaren in passende kleuren vind ik altijd een leuke karweitje. Het zijn altijd subtiele kleur-toevoegers waar ik graag mee mag werken. 

Cadeautjes voor jarige jongens

In mei zijn er drie jongens heel dichtbij elkaar jarig ... op 17, 20 en 22 mei. Dit jaar hadden ze allemaal geld als wens. Wie mij kent, weet dat we alleen aan "leuk geld geven" doen ;-). Ditmaal kocht ik kleine waterpistooltjes en pakte die samen met geld en confetti in.  Aan de cadeautjes maakte ik labels voor wat extra gezelligheid. Vliegtuigplaatjes als basis. Daarbij stukjes uit een oude atlas, uit een oud boek, gekleurde tickets en postzegels met vliegtuigen erop. De jongens waren alle drie zo blij met hun cadeautje. Niet iedereen op het feestje bleef helemaal droog ... ;-) Leuke details: Schiphol en de woonplaats van één van de jongens op het papier uit de oude atlas.

Portemonnee (incl. DIY)

Een aantal jaren geleden maakte ik een paar etuitjes voor pasjes . Ze zijn allemaal nog volop in gebruik. Heel fijn zijn ze. Bij het zoeken naar de juiste blogpost om bovenstaande link toe te voegen, zie ik dat ik de andere etuitjes in 2019 maakte. Vijf jaar geleden alweer ... Zoonlief miste alleen een plekje voor wat los kleingeld. Hoewel hij bijna alles pint, zijn een paar losse geldstukken ook handig.  We struinden samen Pinterest af, zodat hij aan kon geven wat hij graag wilde. We mixten wat ideeën totdat het hem hét ideale etuitje leek. Van een reststukje leer en een drukknoop maakte ik op een druilerige zaterdagmiddag een nieuw geldetuitje voor hem.  Wil je er ook eentje maken? Zo doe je dat ... Knip een stuk leer van 11x17 cm en een stuk 11x6 cm. Pak het stuk van 11x17 cm en knip aan één van de korte kanten twee schuine stukken af. Dit wordt de flap. Ik tekende hiervoor een stipje op 1,5 cm van de kant (zie punt van de schaar rechts) en op 4 cm van de kant (zie liniaal). Deze tw