vrijdag 9 september 2016

Een tas vol appels

Woensdagavond serveerde ik deze (suikervrije) appeltaart met havermout. Terwijl we het taartje opaten werd er gevraagd of ik appels uit eigen tuin wilde hebben. Of ik daar wat mee kon. Tuurlijk. Heerlijk. Dank je wel!!


Schillen, schillen, schillen ... in stukken snijden, klokhuizen verwijderen en in een grote pan met een bodempje water ... beetje kaneel erbij plus een handje rozijnen. Op heel laag vuur laten pruttelen tot een mooie moes ... en klaar is je appelmoes!


Een deel deden we in bakjes om in te vriezen. Heerlijk bij een bordje patat.


Ook gebruikten we wat om appeltaartjes te maken. Heel eenvoudig en reuze lekker.


Dit heb je nodig:

  • Overheerlijke zelfgemaakte appelmoes
  • Bladerdeeg
  • Custardpoeder


Zo maak je de appeltaartjes:

  • Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius (hetelucht: 200 graden).
  • Laat plakjes bladerdeeg ontdooien. (In onze diepvries lagen nog 4 plakjes. Genoeg voor 9 taartjes.)
  • Steek rondjes uit het bladerdeeg (met een glas, kookring of andere steker die je keuken rijk is) en doe deze rondjes in een cupcakevorm. Voor de gezelligheid deed ik ze ook nog in papieren vormpjes, maar dat hoeft niet perse.)
  • Doe in ieder bakje een klein beetje custardpoeder.
  • Vervolgens een flinke lepel appelmoes.
  • Bak de appeltaartjes gedurende ongeveer 20 minuten in de oven.



De gezellige, papieren vormpjes inspireerden dochterlief tot het maken van een podium voor de Lego Friends poppetjes ... geweldig toch?



9 opmerkingen:

  1. Mmmm wat klinkt dat lekker en eigenlijk zo simpel! Dank voor het recept. Ik ga deze appeltaarten zeker een keer maken!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Veel bakplezier. Laat je weten of het bij jou/jullie net zo goed in de smaak valt als hier thuis? ;-)

      Verwijderen
  2. Mmmm wat klinkt dat lekker en eigenlijk zo simpel! Dank voor het recept. Ik ga deze appeltaarten zeker een keer maken!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Bedankt voor het recept. Makkelijk en smakelijk , wat wil een mens nog meer?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ja.....die tijd komt er weer aan, appels, stoofperen, lekker binnen bakken en koken, ik hou ervan.
    Je taartjes zijn leuk zeg, en makkelijk, ook voor als je onverwachts visite krijgt.
    Gebruik jij custard POEDER, of maak je het ook aan tot een "vla"?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Inderdaad ook erg handig voor onverwachtse visite. Bladerdeeg heb ik eigenlijk altijd wel in de diepvries liggen (en nu dus ook appelmoes ;-).) Vlak voordat de visite komt de oven in en je hebt heel verse gebakjes bij de koffie/thee.
      Ik gebruik custardPOEDER, zo uit het pak. Het poeder zorgt ervoor dat de bodem minder "zompig" wordt (neemt vocht uit de appelmoes op) en geeft een heerlijke smaak. Eigenlijk pas ik dit "trucje" op bijna alle appeltaarten die ik bak toe (behalve die met havermout bovenaan deze blogpost).
      Geniet van de appels, peren, het koken en bakken!

      Verwijderen
  5. Wat heb jij leuke recepten zeg! Ik ga je volgen hoor, vooral de havermouttaart hmmm....
    Groetjes en een fijne dag,
    Nienke

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Welkom, Nienke!
    Hopelijk vind je hier nog veel meer inspiratie voor lekkere recepten.
    Tot gauw.

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk als je een berichtje achterlaat!
Dank je wel!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...