vrijdag 8 augustus 2014

Tas en trui voor zoonlief

Fijn zo'n vakantie! De naaimachine staat sinds onze thuiskomst van vakantie al op tafel. Alle projecten waar ik de afgelopen tijd even niet aan toe kwam, rollen nu onder mijn naaimachine vandaan. Heerlijk! Zo ook deze tas en trui voor zoonlief. 

Leuk hoe een zesjarige zo actief mee kan denken ... de tas moest iets groter dan zijn huidige tas worden (anders passen alle papieren van school er niet in), zonder flap, zonder voorvakje en de vakjes voor de drinkbekers mochten zeker niet ontbreken. 

Bij de andere tas had ik de buitenkant al helemaal in elkaar genaaid terwijl de zijvakjes nog op de stapel met geknipte onderdelen lagen. Ik heb ze toen in de voeringtas genaaid. Achteraf gezien een geniale zet ... de bekers staan altijd rechtop; lekkage wordt zo tot een minimum beperkt!

Met deze aanwijzingen in mijn achterhoofd ben ik aan de slag gegaan. Geheel naar tevredenheid van zoonlief! Klaar voor de start van het nieuwe schooljaar.Stof: Stoffenspektakel
Patroon: Piggyback van Farbenmix

Het patroon voor de capuchon-trui kwam nog een keer tevoorschijn. De applicatie is het helemaal volgens zoonlief. Zo stoer, zegt hij!Stof: Dinie Kleine
Patroon: Ottobre 4/2013

2 opmerkingen:

  1. Wat kan zoonlief trots zijn op zijn mama, knap stukje werk weer...pracht tas en trui.
    Hij zal met plezier naar school gaan met zo'n mooie tas.

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk als je een berichtje achterlaat!
Dank je wel!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...