zaterdag 19 oktober 2013

Herfst, herfst, wat heb je te koop?

"Herfst, herfst, wat heb je te koop? 
Honderdduizend bladeren op een hoop.
Zakken vol met wind. Ja, mijn kind.
Ik hoop dat jij dat aardig vindt."

Prachtige pompoenen zag ik op de blog van Johanna en met alle gekleurde herfstbladeren buiten, kreeg ik helemaal zin om ook zulke mooie pompoenen te maken! Dank je wel, Johanna, voor de inspiratie!


Ik was op zolder op zoek naar een geschikt stofje en bedacht me toen dat ik nog een oude linnen broek had, die ik al jaren niet meer aan heb, maar nog bewaard had voor "je weet maar nooit ..." Dat moment was dus nu aangebroken. Samen met lintjes en touw uit de voorraaddoos freubelde ik de pompoenen in elkaar.


Er lagen ook nog restjes van de winterjas van dochterlief (zie: Zomerjas in de maak) op zolder. Ik gebruikte echte beukenblaadjes uit de voortuin als mal.


Met de naaimachine naaide ik de nerven ...


Het voorjaarsraam kreeg in de zomer een nieuwe look met een hart en is nu een mooi herfstraam geworden.


Verder zorgen kastanjes en kaboutertjes voor een gezellige herfstsfeer in huis!Deze kaboutertjes heb ik jaren geleden met mijn moeder gemaakt. Ieder jaar krijgen ze in de herfst een mooi plekje bij ons in huis. Steeds op een andere manier.

2 opmerkingen:

  1. Herfst, er zijn veel mooie dingen te koop bij jou in de vensterbank en elders in de kamer. Wat schattig die pompoenen en bladeren, leuk gedaan. Dat is natuurlijk ook leuk voor de kinderen al die fraaie versierselen. Geniet samen van deze jaargetijde.

    Je trouw volger

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Vanmiddag in het bos hebben we nog veel meer mooie dingen gevonden! Geen zakken vol met wind, maar wel vol met bladeren, takken, eikels en beukennootjes!

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk als je een berichtje achterlaat!
Dank je wel!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...