zondag 29 september 2013

Van rupsje tot vlinder

Alle vlinders zijn klaar en liggen te wachten om morgen uitgedeeld te worden aan de kinderen en juffen, want dochterlief gaat dan voor de allerlaatste keer naar de peuterspeelzaal. En over anderhalve week staat de laatste keer kinderdagverblijf op het programma.


Maanden geleden zag ik in een tijdschrift een traktatie van een vlinder met druiven en zoute stokjes. Al denkende over de traktatie is het uiteindelijk een heel andere traktatie geworden, maar de vlinder bleef ... want ik vind het symbolisch zo mooi. Het rupsje dat gesmuld heeft van alle gezelligheid op het kinderdagverblijf en peuterspeelzaal en nu een mooie, grote vlinder is geworden die naar de basisschool fladdert!


Het was heerlijk freubelen met vilt, foam, kralen, wasknijpers, lijm, schaar, naald en draad. Vrolijke vlinders op een wasknijper voor alle kinderen, zodat de vlinder dienst kan doen als memohouder. 

Al knutselende en denkende bedacht ik dat het voor de juffen wel leuk zou zijn om een kalender tussen de wasknijper te doen. Dus aan de slag op de computer om een mooie verjaardagskalender te maken in dezelfde fleurige kleuren als de vlinder van Rupsje Nooitgenoeg.Dochterlief heeft er vooral heel veel zin in om te trakteren morgen ... ik vind het toch ook wel heel bijzonder hoor om weer een periode af te sluiten. Waar blijft de tijd?!


Twee jaar geleden was Rupsje Nooitgenoeg ook van de partij op haar verjaardag. Ze trakteerde toen op krentenbollen met rupsjes. 


Dan is het ook wel leuk om de andere traktaties te laten zien ;-). Kleine tasjes toen ze 3 jaar werd en paddenstoelen met haar  1e verjaardag.2 opmerkingen:

 1. Ach....je zal maar juf zijn van zo'n peuter en zulk een mooi present ontvangen. Wat is het prachtig geworden met de vlinders. Allemaal leuk in elkaar geknutseld.
  Ons vlindertje Mirthe fladdert verder.......wat mooi dat ze zelf ook hiervan geniet!

  je trouwe volger

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat gezellig dat je weer een berichtje achter gelaten hebt. Leuk hoor!

   Verwijderen

Leuk als je een berichtje achterlaat!
Dank je wel!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...