Doorgaan naar hoofdcontent

Posts

Posts uit mei, 2013 tonen

Bloesje voor dochterlief

Het was echt "naaimachine-weer" vandaag ... heerlijk zitten naaien! Het bloesje voor dochterlief is klaar en ze vindt hem erg mooi. De stof kocht ik op het stoffenspektakel . Het patroon komt uit Burda 5/2013 .   PS: Het hartje hangt altijd aan de deurknop van de kast ... het kleurde zo mooi bij de bloes, dat ik het maar gewoon heb laten hangen als "toevallige accessoire" ...

Moederdag

Wat een verwennerij ... genieten ... zulke mooie zelfgemaakte cadeautjes. Voor een naaiende moeder als ik is het speldenkussen wel een heel toepasselijk cadeau! Dank je wel, lieve kinderen (en lieve juffen ;-) ).

Hippe Haarband

Gistermiddag liep ik in de bibliotheek tegen dit leuke boek aan: "Het grote zelfmaakboek voor meisjes" van Kristel van Genugten. Gisteravond heerlijk zitten bladeren in dit boek en heel veel mooie dingen gezien. Vanmiddag samen met dochterlief op zolder leuke stofjes uitgezocht om een Hippe Haarband te maken. Zij hield de veiligheidsspeld goed vast, zodat ik kon vlechten. Wat een goede hulp! Haar geduld werd even op de proef gesteld toen ik het elastiek eraan naaide, maar na eventjes wachten kon de haarband in haar haren. (En daar zit hij nu nog steeds!) Stofjes uitzoeken, freubelen en foto's van het eindresultaat maken kon allemaal binnen een uurtje ... leuk zo'n klein klusje tussendoor.

"Korte mouwen - weer"

Heerlijk ... "korte mouwen - weer"! Maar ... ik kwam tot de ontdekking dat dochterlief weinig passende kledingstukken met korte mouwen in de kast had. Gelukkig lag er al een jurkje met korte mouwen geknipt klaar, dus lekker achter de naaimachine (en locker) gekropen en iets moois gefreubeld. Het jurkje is een variatie op Abacadabra 113. Vorig zomer tekende ik zelf al eens een ander voorpand met overslag voor dit jurkje. Met een kleine aanpassing ineens een heel ander jurkje! Dit model heb ik ook nu gebruikt. 

Shirt Ottobre herfst 4 / 2011

Op 28 april blogde ik over de trui met cementwagen . Het patroon voor dit raglan shirt is een veelgebruikt patroon hier in huis. Het is model 25 uit Ottobre herfst 4 / 2011. Zoals "beloofd" hier de andere varianten van dit shirt ...  De koksmuts komt ook onder mijn naaimachine vandaan. Het patroon kreeg ik van m'n creatieve schoonzusje!  De politietrui naaide ik op verzoek van zoonlief. Ik vroeg hem wat voor een trui hij graag wilde hebben. Een politietrui stond op zijn verlanglijstje. Het "toeval" wilde dat ik de blauwe tricot in gedachten had voor een trui: 1+1=2! Het Hollandse shirt naaide ik voor het zomerfeest bij hem op school. Vervolgens heeft hij dit shirt heel veel aangehad vorig zomer. De oranje mouw is gemaakt van een (baby)shirtje dat ik bij de Pampers voor dochterlief kreeg. Binnenkort het patroon nog maar een keer tevoorschijn halen en een mooi shirt met korte mouwen naaien, want ... de zon doet wel heel goed zijn best ... heerlijk!!!