Doorgaan naar hoofdcontent

Vakantiemaaltje - experimentje

Wanneer we in het buitenland op vakantie zijn, mag ik altijd graag een supermarkt bezoeken. Leuk om lokale producten te ontdekken. Ze hebben ook niet altijd alles wat je zoekt. Maar dan gooien we er een beetje creativiteit in en passen we het gerecht gewoon een beetje aan. 

Op een gegeven moment lagen er wat restanten in onze kleine camping-koelkast.

Een restant tapenade van de pasta met courgette, tomaatjes, geraspte mozzarella en tomatentapenade (hier zie je foto's van vorig jaar - derde en vierde foto). 

Avocado’s en tomaten van de wrap met ei. Hier bleven ook twee wraps van over (ik dacht meer ….). 

Sla en pesto van de pasta met cherrytomaatjes, mozzarella, zongedroogde tomaten, veldsla en pesto. 

We bedachten dat het lekker zou zijn om wraps te beleggen met al die restanten … alleen dacht ik dat er nog meer wraps waren dan die twee … 

We hoefden eigenlijk niet meer naar de supermarkt. Manlief wilde er met alle liefde heen rijden, maar een experimentje op de camping vond ik ook wel leuk. We hadden namelijk ook nog een restant zelfrijzend bakmeel over van de pannenkoeken. Er was geen pannenkoekenmeel in de buitenlandse supermarkt waar wij op dat moment waren en ook geen bakpoeder (dat ik thuis gebruik in m’n pannenkoekenbeslag). Dus bakten we pannenkoeken van het zelfrijzend bakmeel, eieren, melk en een snuf zout. (Was ook heerlijk overigens!)

Even speuren op internet leverde een recept voor wraps op. Vervolgens zocht ik nog even verder naar grammen, milliliters en cups. Een beetje rekenen gaf dit recept: 

2 kopjes zelfrijzend bakmeel (of bloem en 1 tl bakpoeder)
2/3 kopje lauwwarm water
1 el olie 
Snuf zout 


Zo maak je de wraps: 
Doe alle ingrediënten in een kom en kneed dit met de handen goed door elkaar. Thuis kun je dit ook met een mixer met deeghaken doen. Wanneer je er een mooie bal van kunt vormen, is het klaar. 


Verdeel dit in 8 stukken voor kleine wraps of in 6 stukken voor iets grotere wraps. Maak kleine bolletjes. Laat deze een kwartier rusten. Rol de bolletjes vervolgens heel dun uit. Wij gebruikten een dopper als deegroller ;-)



Verwarm een bakplaat of koekenpan goed heet. Je hoeft er geen olie of boter op/in te doen. Bak de wraps aan twee kanten gaar. Zodra je de typische bruine wrap-vlekjes ziet, zijn ze klaar. Houd ze warm onder een schone theedoek. 


Wij belegden de wraps met alle restjes die er waren. Je kunt eindeloos variëren met warme en koude ingrediënten. 



In het vorige blogbericht zie je meer vakantiekiekjes uit Luxemburg.

Reacties

  1. Heerlijk!! Jullie kunnen echt toveren met restjes.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Verrukkelijk toch…lekker creatief bezig geweest om deeg te maken voor de wrap. Veel lekkers voor op de wraps, lekker smikkelen!! Groetjes Ans

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dit zijn van die dingen dat is júíst leuk om te proberen in de vakantie.
    De wraps zien er heerlijk uit.
    Dat waren ze vast ook?!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk als je een berichtje achterlaat!
Dank je wel!

Populaire posts van deze blog

Leuk geld geven

Op blogland hoor ik het vaker ... even iets leuks maken voor een jarige die geld als wens heeft ... Het is besmettelijk, want zoon- en dochterlief maken ook graag iets leuks om het geld heen om cadeau te geven als ze naar een feestje gaan. We hebben al van alles en nog wat gemaakt: enveloppen van een oude atlas , zonnebrilhoesjes , cadeautasjes , ... Dochterlief had een feestje aan het water, dus iets met water leek haar wel leuk. Ze herinnerde zich het cadeautje dat ze zelf kreeg voor haar verjaardag. Zoonlief, die dol op woordgrapjes is, zag ook de humor van dit cadeautje wel in. "Zwemmen in het geld!" En zo zwommen er vijf eendjes in het geld! Voor het volgende feestje bedachten we iets anders. "In geval van nood glas breken." Mochten jullie nog ideetjes zoeken om "leuk geld te geven" ... hierbij wat inspiratie!

Gebreide pompoen (met patroon)

Na het prachtige schoolreisjes-weer van afgelopen woensdag, hebben we vandaag echt herfstweer. (Tussen twee haakjes ... ik mocht met de kinderen mee op schoolreis. We genoten van een geweldige dag. Heel geslaagd!) Ook in de natuur zie je al herfstverschijnselen. De avonden worden merkbaar korter, vorige week was het mistig toen ik onderweg was naar mijn werk en de dauw was prachtig zichtbaar op de vrouwenmantel in de achtertuin. Naast kerst vind ik dat de herfst zich ook zo goed leent voor leuke decoraties en "hoekjes" in huis. Ik mag ons huis graag in herfstige sferen brengen. Ieder jaar zijn er terugkerende decoraties en ook ieder jaar wel iets nieuws. Vorig jaar haakte ik een herfstblad dat ook dit jaar een mooi plekje gaat krijgen in ons raamwerk . Ook de paddenstoel ga ik weer een leuk plekje geven. Onder het label herfst vind je meer. Dit jaar breide ik voor het eerst een herfstdecoratie. De gebreide pompoen staat alvast gezellig te wezen op één van de ta...

Havermoutkoek

Op zoek naar lekkers (zonder geraffineerde suikers) kwam ik op het wereld wijde web allerlei heerlijkheden tegen. Ik voegde er een beetje fantasie van mijzelf aan toe en ... voilà, daar kwam een heerlijke havermoutkoek uit de oven! Dit heb je nodig:  150 gr. havermout 150 gr. volkorenmeel 100 gr. geraspte kokos 75 gr. rozijnen 50 gr. gehakte noten 1 appel (geschild en in kleine stukjes gesneden) rasp van een sinaasappelschil 1 tl kaneel snufje zout 5 el appelstroop 2 el honing 2 el water 150 gr. gesmolten boter Zo maak je het: Verwarm de oven voor op 180 (hetelucht: 160) graden Celsius.  Vet een bakblik in of bekleed het blik met bakpapier. Meng alle droge ingrediënten  in een kom. Meng alle natte ingrediënten  in een andere kom. Alles goed door elkaar mengen en verdelen over het bakblik. Bak dit ongeveer 15 minuten in de oven. Na het bakken een klein beetje af laten koelen en met een spatel in stukken verdelen.  In ee...