Wanneer we in het buitenland op vakantie zijn, mag ik altijd graag een supermarkt bezoeken. Leuk om lokale producten te ontdekken. Ze hebben ook niet altijd alles wat je zoekt. Maar dan gooien we er een beetje creativiteit in en passen we het gerecht gewoon een beetje aan.
Op een gegeven moment lagen er wat restanten in onze kleine camping-koelkast.
Een restant tapenade van de pasta met courgette, tomaatjes, geraspte mozzarella en tomatentapenade (hier zie je foto's van vorig jaar - derde en vierde foto).
Avocado’s en tomaten van de wrap met ei. Hier bleven ook twee wraps van over (ik dacht meer ….).
Sla en pesto van de pasta met cherrytomaatjes, mozzarella, zongedroogde tomaten, veldsla en pesto.
We bedachten dat het lekker zou zijn om wraps te beleggen met al die restanten … alleen dacht ik dat er nog meer wraps waren dan die twee …
We hoefden eigenlijk niet meer naar de supermarkt. Manlief wilde er met alle liefde heen rijden, maar een experimentje op de camping vond ik ook wel leuk. We hadden namelijk ook nog een restant zelfrijzend bakmeel over van de pannenkoeken. Er was geen pannenkoekenmeel in de buitenlandse supermarkt waar wij op dat moment waren en ook geen bakpoeder (dat ik thuis gebruik in m’n pannenkoekenbeslag). Dus bakten we pannenkoeken van het zelfrijzend bakmeel, eieren, melk en een snuf zout. (Was ook heerlijk overigens!)
Even speuren op internet leverde een recept voor wraps op. Vervolgens zocht ik nog even verder naar grammen, milliliters en cups. Een beetje rekenen gaf dit recept:
2 kopjes zelfrijzend bakmeel (of bloem en 1 tl bakpoeder)
2/3 kopje lauwwarm water
1 el olie
Snuf zout
Zo maak je de wraps:
Doe alle ingrediënten in een kom en kneed dit met de handen goed door elkaar. Thuis kun je dit ook met een mixer met deeghaken doen. Wanneer je er een mooie bal van kunt vormen, is het klaar.
Verdeel dit in 8 stukken voor kleine wraps of in 6 stukken voor iets grotere wraps. Maak kleine bolletjes. Laat deze een kwartier rusten. Rol de bolletjes vervolgens heel dun uit. Wij gebruikten een dopper als deegroller ;-)
Verwarm een bakplaat of koekenpan goed heet. Je hoeft er geen olie of boter op/in te doen. Bak de wraps aan twee kanten gaar. Zodra je de typische bruine wrap-vlekjes ziet, zijn ze klaar. Houd ze warm onder een schone theedoek.
Wij belegden de wraps met alle restjes die er waren. Je kunt eindeloos variëren met warme en koude ingrediënten.
Heerlijk!! Jullie kunnen echt toveren met restjes.
BeantwoordenVerwijderenVerrukkelijk toch…lekker creatief bezig geweest om deeg te maken voor de wrap. Veel lekkers voor op de wraps, lekker smikkelen!! Groetjes Ans
BeantwoordenVerwijderenDit zijn van die dingen dat is júíst leuk om te proberen in de vakantie.
BeantwoordenVerwijderenDe wraps zien er heerlijk uit.
Dat waren ze vast ook?!