Een regenachtige dag in de vakantie. Dochterlief wilde graag iets lekkers bakken. Ze zocht m'n hele blog af, maar kon het recept voor de chocolademarmercake niet vinden. In de basis is hij gelijk aan deze bitterkoekjescake , maar dan natuurlijk met chocolade i.p.v. bitterkoekjes. Een goede reden om het recept hier nogmaals te delen, zodat we het weer bij de hand hebben voor een volgende keer ... of als jullie ook zin in chocolademarmercake hebben! Dochterlief ging aan de bak. Helpen was verboden. Behalve bij de afwas dan ... ;-) Dit heb je nodig: 200 gram zachte roomboter 200 gram rietsuiker 4 eieren (Of 3 eieren en 50 ml melk. Tijdens één van de vorige baksessies waren er nog maar 3 eieren en voegden we 50 ml melk als alternatief toe. Dit zorgde voor een zachter effect!) 200 gram bloem 1 el bakpoeder snuf zout 1 tl vanille aroma 2 el cacaopoeder Zo maak je de chocolademarmercake: Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius (hetelucht: 150 graden). Klop de roomboter samen met de rie