Op zoek naar een lekker recept met spitskool vond ik een hartige taart en een stamppot. Ik nam het beste uit beide recepten en combineerde dit tot deze overheerlijke spitskooltaart. Dit heb je nodig: 1 spitskool 1 ui 1 appel (op de foto zie je er twee; ik gebruikte er uiteindelijk eentje) handje vol walnoten 4 plakjes (diepvries)bladerdeeg of een rol verse bladerdeeg 1 tl kaneel 1 el kerrie peper en zout 1 ei Zo maak je de spitskooltaart: Verwarm de oven voor op 220 graden (of 200 graden hete lucht). Snipper de ui. Snijd de spitskool in kwarten, verwijder de harde kern en snijd in reepjes. Fruit de ui in wat olijfolie aan, voeg vervolgens de spitskoolreepjes toe en bak ongeveer 5 minuten. Voeg de kerrie toe plus peper en zout naar smaak. Vet een ovenschaal in. Schep het ui- en spitskoolmengsel in de ovenschaal. Was de appel, verwijder het klokhuis, snijd in dunne plakjes en leg deze bovenop de spitskool. Verdeel de walnoten erover en bestrooi met de kaneel. Maak meerde...