Na het "oh, mega lekkere brood" ging ik verder met experimenteren in m'n nieuwe broodbakmachine. Een variant met speltmeel leek mij wel lekker. Het werd een geslaagd experiment! (Is toch altijd afwachten ... niet ieder broodje komt perfect uit de machine ...) Dit heb je nodig: 350 gram water 225 gram speltvolkorenmeel 75 gram roggebloem 280 gram speltmeel 25 gram lijnzaad 7 gram droge gist 8 gram zout 25 gram zonnebloemolie 15 gram honing Doe alle ingrediënten in deze volgorde in het blik van de broodbakmachine, kies een normaal programma en laat de machine het werk doen. Even af laten koelen na het bakken, het brood uit het blik verwijderen en verder af laten koelen op een rooster. Bewaar het brood tot gebruik in een duurzame broodzak of wikkel het in een schone theedoek. Als je geen broodbakmachine hebt, vind je hier heel veel tips voor het zelf kneden, vormen en bakken van brood. Dit broodje en de broodzak waren een cadeautje voor m'n ouders. Inmiddels nog een