Doorgaan naar hoofdcontent

Posts

Posts uit april, 2025 tonen

April 2025

In april maakten mijn handen meer moois en lekkers dan mijn vingers blogjes konden typen ;-) In dit blogje een verzameling foto's van april die hier nog niet eerder voorbij kwamen. Chocolate chip cookies (gemaakt door dochterlief). Samen met zwager en schoonzus de 2Bruggenloop gelopen. Prachtig loopweer en heel veel enthousiast publiek langs de kant.  Zelfgebakken Italiaanse bollen met courgetteburgers. Smullen!  Pasen ... seizoenshoekje, kanelbullar en Paassloffen. Zondagochtend 27 april … fruit op een kringloopgelukje.

Driedelig streepjespak

Toen ik deze prachtige gestreepte stof bij Stoffenboetiek Twello zag, was ik direct verkocht ... Er ging genoeg stof voor een blazer en broek in mijn winkelmandje plus een witte French Terry voor een T-shirt. Als eerste ging ik met de mooie kwaliteit French Terry aan de slag. Wel 180 cm breed deze stof. Door 25 cm extra te bestellen, kon ik er twee T-shirts uithalen. Dochter ook blij! Broek Lux maakte ik al eerder van een spijkerstof. Nu van deze gestreepte stof. Twee heel verschillende broeken. Als derde maakte ik de blazer. Een echt geduldklusjes. Precisie werk op vele plekken. Slow sewing. Tijdje geleden dat ik een paspelzak naaide. Lang leve de online filmpjes. Binnenin een mooie voering. Want ... een nette binnenkant is de kers op de taart.  Helemaal blij met deze nieuwe outfit! Stof broek en blazer: Denim pin stripe (linnen, katoen en lyocell) - Stoffenboetiek Twello . Stof T-shirt: witte French Terry - Stoffenboetiek Twello Patroon blazer: KM2410-13A - Knipmode Patroon broek...

Koningsdag 2025

Koningsdag in ons seizoenshoekje.  Zien jullie koning Willem Alexander met z'n oranje strik en koningin Maxima met haar rood-wit-blauwe sjaal? ;-) Natuurlijk mag de kroon ook niet ontbreken.  Uit het kaartenbakje haalde ik de K van Koningsdag en zette deze erbij. Rood, wit, blauw en oranje ... ook de kleuren van Bevrijdingsdag. Dus het seizoenshoekje kan nog wat langer zo blijven.  Ook de bak bij de voordeur in deze kleuren. Een gezellige thuiskomer zo.  Een koninklijk baksel is hier een traditie op Koningsdag. Dit jaar een cake met een vleugje citroen en vanille versierd met aardbeien, slagroom, blauwe bessen en mandarijntjes.  Dochterlief en ik deden een rondje vrijmarkt in het dorp en scoorden daar deze lekkere aardbeien. Bij thuiskomst een heerlijk kopje koffie met ons oranjebaksel.

Spitskooltaart

Op zoek naar een lekker recept met spitskool vond ik een hartige taart en een stamppot. Ik nam het beste uit beide recepten en combineerde dit tot deze overheerlijke spitskooltaart. Dit heb je nodig: 1 spitskool 1 ui 1 appel (op de foto zie je er twee; ik gebruikte er uiteindelijk eentje) handje vol walnoten 4 plakjes (diepvries)bladerdeeg of een rol verse bladerdeeg 1 tl kaneel 1 el kerrie peper en zout 1 ei Zo maak je de spitskooltaart: Verwarm de oven voor op 220 graden (of 200 graden hete lucht).  Snipper de ui. Snijd de spitskool in kwarten, verwijder de harde kern en snijd in reepjes. Fruit de ui in wat olijfolie aan, voeg vervolgens de spitskoolreepjes toe en bak ongeveer 5 minuten. Voeg de kerrie toe plus peper en zout naar smaak.  Vet een ovenschaal in. Schep het ui- en spitskoolmengsel in de ovenschaal. Was de appel, verwijder het klokhuis, snijd in dunne plakjes en leg deze bovenop de spitskool.  Verdeel de walnoten erover en bestrooi met de kaneel. Maak meerde...