Doorgaan naar hoofdcontent

Posts

Posts uit april, 2019 tonen

Koninklijke praalwagen 2019

Gisteren kondigde ik deze blogpost al aan. Een prachtige traditie op de vooravond van Koningsdag en op de dag zelf ... de lampionnenoptocht in onze buurplaats en ons eigen dorp. Kinderen op versierde skelters, fietsen en scholen met grotere wagens. Geen grote verlichting op de wagens; hoe meer lampionnen, hoe meer punten van de jury. Ook dit jaar deed de school van onze kinderen weer mee. Net als hier en hier . Ik had aangeboden dat ik wel een naaiklus wilde doen. Het thema was dit jaar "Jokie en Jet gaan de wereld rond". Er kwam weer een leuke uitdaging voorbij: er werd gevraagd of ik een Jokie en Jet van ongeveer 1 meter groot wilde maken.  Twee plaatjes van internet vergrootte ik met behulp van het kopieerapparaat op school tot het gewenste formaat. Dochterlief hielp met knippen. De kunst is altijd om met zo min mogelijk geld een zo mooi mogelijke praalwagen te maken. Dus knipte ik Jokie uit de Buurman & Buurman-truien van vorig jaa

Koninklijke lekkernij

Een oranje, koninklijke lekkernij ... daar had ik zin in op Koningsdag!  Ik surfte gistermiddag wat rond op het www, keek wat er in onze keukenkastjes stond en combineerde wat recepten met als resultaat deze heerlijke oranje cupcakes.   Hier en hier vond ik inspiratie en voegde er wat "by ik" aan toe ;-).  Een cupcake die niet geheel "healthy" is, maar wel in in de categorie "stuk gezonder". Dit heb je nodig voor 18 oranje carrot-cupcakes: 200 ml zonnebloemolie 200 gram rietsuiker 3 eieren 1 tl vanille extract 100 gram tarwemeel 100 gram volkoren meel 2 tl bakpoeder snuf zout  1 tl kaneel 250 gram geraspte wortels 50 gram grof gehakte pecannoten (of walnoten) 100 gram cashewnoten 1 el citroensap 2 el kokosolie 2 el honing Zo maak je de carrot-cupcakes: Doe de cashewnoten in een schaaltje met water en week ze voor 4 uren of laat het een nacht in de koelkast staan. (Ik bakte gistermiddag de cupcakes, zette de note

Blondie

Blondie ... het zusje van brownie ... kennen jullie deze heerlijke lekkernij? Wij vinden ze heerlijk! Inmiddels hebben we verschillende recepten gebruikt. Het is iedere keer weer smullen. Vanmiddag bakte ik deze blondies. Het recept is een combinatie van verschillende recepten. De basis komt van Laura's Bakery . Een beetje van haar en een beetje van mij ... Dit heb je nodig: 225 gram roomboter 250 gram rietsuiker 2 eieren 1 tl vanille extract 275 gram bloem snufje zout 50 gram witte chocolade  50 gram pecannoten Zo maak je de blondies: Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius (hete lucht: 160 graden). Bekleed een vierkant bakblik met bakpapier. Hak de chocolade en noten in stukjes. Smelt de boter in een pannetje. Mix de boter en suiker tot een glad geheel. Voeg de eieren en vanille toe en mix enkele minuten goed door. Doe de bloem en het zout erbij en meng nog even kort door.  Spatel tot slot de chocolade en noten door het beslag. Schenk he

Voorjaarsshirtje

Dank jullie wel voor jullie felicitaties en leuke reacties op mijn vorige blogpost ! Zo leuk om te lezen. Nu het buiten weer wat warmer wordt en het voorjaar toch echt zijn intrede doet, voelen sommige kledingstukken wat te winters aan. In het najaar breide mams twee vesten en zelf naaide ik er shirtjes en een broek bij. Ik heb deze items heel veel aangehad. Met het voorjaarszonnetje erbij heb ik zin in andere kledingstukken ;-).  Bij Stoffenfeest kocht ik een leuke gestreepte tricot. Ik ben dol op streepjes. Dit patroon gebruikte ik als basis, maar deed - net als vorig voorjaar/zomer - enkele aanpassingen. De zijnaden paste ik naar eigen wens aan, maakte de hals iets minder diep en sloeg de stof om naar de goede kant als zoompje bij de mouwen. Weer een heerlijk shirtje rijker. Hier combineer ik het met een vest uit de winkel en een broek, die al heel lang heerlijk zit. Er staat een chocolade-marmer-cake in de oven voor vanavond bij de koffie. Een heerlijk