We hebben twee appelbomen in onze achtertuin. Een Elstar en een James Grieve. Vlak voordat we op vakantie gingen, hing de Elstar-boom vol met appels. Af en toe vielen er al wat af. Zoonlief schudde eens flink aan de boom. Dat leverde nog meer appels op. De overige appels plukten we. We legden ze in de koelkast.
Bij terugkomst van onze vakantie gingen we met de appels aan de slag. Eerst een flinke schaal met appelmoes. De appelmoes mocht afkoelen in mijn mooie kringloopvondst. Vervolgens vroren we dit in porties in. Handig om zo een portie te kunnen pakken.
Appels schillen en in stukken snijden. Appels opzetten met een klein beetje water. Koken tot het moes is. Eventueel kun je met een (aardappel)stamper de grotere stukken nog wat fijner stampen. Wij voegen geen extra suiker toe. Wel een handje vol rozijnen (gele en/of bruine) voor een extra lekkere smaak en een flinke snuf kaneel.
Daarna bakten we twee appelcakes volgens dit recept. Zoonlief ging logeren bij een klasgenoot. Hij nam een lekkere cake mee om te trakteren. Van de andere smulden we zelf.
Nu zijn de appels aan de James Grieve rijp om te oogsten. Dat wordt nog meer appellekkers ;-)
Wat veel lekkers uit eigen tuin!
BeantwoordenVerwijderenMmmmm, zo lekker èn leuk, tot eigen tuin.
BeantwoordenVerwijderenGeniet ervan.
Wat fijn zo'n heerlijke oogst! En je kunt er genoeg mee doen...
BeantwoordenVerwijderenDit is geen appeltje voor de dorst…….
BeantwoordenVerwijderenmaar veel appeltjes🍎🍏
Een heerlijke oogst!
En ik kan de smakelijk uitziende appelcake bijna ruiken.
Ger van hoorndesovervloeds3.blogspot.com
Ik eet meestal ook Elstar, maar in de supermarkt zijn die nu een periode even niet. Geniet ervan!
BeantwoordenVerwijderenZo heerlijk altijd, iets eten uit eigen tuin.
BeantwoordenVerwijderen