Tijdens het bakken voor mijn verjaardag viel het oog van dochterlief op de cakevorm voor Pasen. Of ik daar wat lekkers mee wilde maken. Ik beloofde haar dat we dat in het Paasweekend zouden doen. Natuurlijk was dochterlief de cakevorm niet vergeten ;-). Dus gingen we vandaag aan de slag! Ik had zin in cake met boekweitmeel. Dat geeft zo'n heerlijke textuur en daarmee ook lekkere smaak aan de cake. Ik zocht terug op mijn blog naar het recept van de appelcake en de perencake . Bij Pasen denk ik aan chocolade-eitjes, dus iets met chocolade leek mij wel toepasselijk. Ik paste het recept van de appelcake wat aan en zo ontstond dit lekkers voor Pasen. Dit heb je nodig voor Paascakejes (zonder geraffineerde suikers): 125 gram zachte roomboter 100 gram kokosbloesemsuiker 2 eieren 75 gram boekweitmeel 50 gram volkorenmeel 1 tl (wijnsteen)bakpoeder snufje zout 25 gram chocolade in stukjes (met een hoog percentage cacao) 25 gram grof gehakte pecannoten Zo maak je d