Doorgaan naar hoofdcontent

Plaattaart met regenboogwortels

Onlangs ontdekte ik de bio-kiosk bij ons "om de hoek". Ze verkopen er groente en fruit van boeren uit de omgeving. Er stond al een tijdje een recept met regenboogwortels op m'n "eet-wensenlijstje", maar de wortels had ik nog niet gevonden. Totdat ik de bio-kiosk ontdekte. 


Hoewel de kinderen hier thuis geen grote liefhebbers van wortels zijn, vonden ze de plaattaart wel lekker. Zelf heb ik enorm gesmuld. Leuk om te proeven dat de verschillende kleuren écht anders smaken.


Het recept vind je hier. In plaats van hazelnoten strooide ik er amandelen overheen. Bij de plaattaart aten we nog een lekkere salade. 




Reacties

  1. Dat ziet er leuk èn lekker uit.
    Wat een gelukje, deze bio kiosk "naast de deur".

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een mooie plaattaart. Grappig dat de wortels verschillend smaken. Ik denk dat het linkje niet het goede is. Het leidt naar een koffiezaakje.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Mieke,
      Klopt helemaal. De koffie-kiosk en bio-kiosk horen bij elkaar. De groenten en fruit zijn nog niet toegevoegd aan de website.
      Groetjes, Ilse

      Verwijderen
  3. De plaattaart ziet er kleurrijk en smakelijk uit.Heb nog steeds niet ontdekt wanneer nou eigenlijk het seizoen is van regenboogwortelen,maar dat ze niet altijd te koop zijn is me wel duidelijk.Ik maakte er jaren geleden voor het eerst kennis mee tijdens bezoek aan Historische Groentenhof in Beesel,waar ik de wortels ook kocht.Gekookt heb ik ze wel vaker gegeten(jammer dat de kleuren grotendeels verloren gaan) rauwkost ziet er beter uit.Het linkje idd even aanpassen😀
    Bedankt voor het delen!
    Ger van hoorndesovervloeds3.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Ger,
      Hoorde inderdaad ook dat de wortels verkleuren bij het koken. Het schijnt dat met name de rode wortels veel kleur afgeven aan de andere wortels. Bij het bakken in de oven blijven de kleuren aardig hetzelfde.
      Het linkje leidt inderdaad naar de koffie-kiosk. Deze hoort bij de groente- en fruit-kiosk.
      Groetjes, Ilse

      Verwijderen

Een reactie posten

Leuk als je een berichtje achterlaat!
Dank je wel!

Populaire posts van deze blog

Leuk geld geven

Op blogland hoor ik het vaker ... even iets leuks maken voor een jarige die geld als wens heeft ... Het is besmettelijk, want zoon- en dochterlief maken ook graag iets leuks om het geld heen om cadeau te geven als ze naar een feestje gaan. We hebben al van alles en nog wat gemaakt: enveloppen van een oude atlas , zonnebrilhoesjes , cadeautasjes , ... Dochterlief had een feestje aan het water, dus iets met water leek haar wel leuk. Ze herinnerde zich het cadeautje dat ze zelf kreeg voor haar verjaardag. Zoonlief, die dol op woordgrapjes is, zag ook de humor van dit cadeautje wel in. "Zwemmen in het geld!" En zo zwommen er vijf eendjes in het geld! Voor het volgende feestje bedachten we iets anders. "In geval van nood glas breken." Mochten jullie nog ideetjes zoeken om "leuk geld te geven" ... hierbij wat inspiratie!

Afscheidscadeautjes

De vakantie staat voor de deur ... In mijn vorige blogpost schreef ik over de tas als afscheidscadeau voor de bijzondere juf van zoonlief. Ik maakte nog veel meer afscheids- en bedankcadeautjes! Afscheidscadeautjes voor mijn collega's. Na de zomervakantie wacht een nieuwe uitdaging (lees het hier) . Ik wilde graag zelf iets maken voor mijn collega's. Ze kennen mij toch als een creatieve collega ;-). Om hen veel geluk voor de toekomst te wensen, haakte ik heeeeel veel gelukspoppetjes. Een beetje geluk kan iedereen gebruiken en aangezien gelukt heel onwiskundig is ... je moet het namelijk delen om te vermenigvuldigen ... een toepasselijk cadeautje. Van twee houten kralen, een sleutelhangerring en allemaal verschillende kleuren katoen maakte ik deze gelukgspoppetjes. Terwijl ik aan het haken was, bedacht ik mij dat het ook leuke cadeautjes zijn voor de meesters en juffen om hen te bedanken voor het leuke schooljaar (net als voorgaande jaren) . Dus ...

Havermoutkoek

Op zoek naar lekkers (zonder geraffineerde suikers) kwam ik op het wereld wijde web allerlei heerlijkheden tegen. Ik voegde er een beetje fantasie van mijzelf aan toe en ... voilà, daar kwam een heerlijke havermoutkoek uit de oven! Dit heb je nodig:  150 gr. havermout 150 gr. volkorenmeel 100 gr. geraspte kokos 75 gr. rozijnen 50 gr. gehakte noten 1 appel (geschild en in kleine stukjes gesneden) rasp van een sinaasappelschil 1 tl kaneel snufje zout 5 el appelstroop 2 el honing 2 el water 150 gr. gesmolten boter Zo maak je het: Verwarm de oven voor op 180 (hetelucht: 160) graden Celsius.  Vet een bakblik in of bekleed het blik met bakpapier. Meng alle droge ingrediënten  in een kom. Meng alle natte ingrediënten  in een andere kom. Alles goed door elkaar mengen en verdelen over het bakblik. Bak dit ongeveer 15 minuten in de oven. Na het bakken een klein beetje af laten koelen en met een spatel in stukken verdelen.  In ee...